.
.

Баня 2018 – тенденции


Баня 2018 – тенденции

Определено, банята не е помещението, на което най-много държим, но все пак прекарваме достатъчно време в него. И ако се замислим, би трябвало банята да символизира домът ни, да бъде стилна и красива колкото и всяка друга стая. Затова нека видим какви са актуалните тенденции за баня по отношение на дизайн, материали и цвят за следващата година.

 

2017 дизайнерите определиха като символ на органичното. Интериорът в банята се характеризираше с изчистени линии, а по отношение на мебели и санитария се търсеха функционални решения. Актуални бяха естествените, лесни за поддръжка материали: дърво и камък, формите: стилни и изчистени.

Новото като материал през следващата година е глината. Връзката между преоткритата нова тенденция с водата ще бъде особено силна в дизайна на банята.

Растенията са част от интериора на модерната баня. Те дават живот и красота.

Благодарение на иновационните технологии, камъкът, метала и керамиката намират нови приложения в дизайна на банята, но материалът, който ще бъде издигнат в култ, е дървеният. През следващата година дървото ще играе главна роля в обзавеждането на баня.

По отношение на цветовете, актуални ще бъдат матовите, неутрални и семпли нюанси. Така че, забравете за ярките тонове и заложете на по-тъмните. Най-актуален ще бъде сивият цвят. Мнозина го смятат скучен, но съвсем не е така. Той е изключително динамичен и драматичен и дава множество възможности за комбинации.

Друга тенденция през новия сезон ще бъде медта. Този модерен метал се завръща чрез дизайнерските решения за стените. Медните орнаменти в комбинация с благородния мрамор се превръщат в завидни облицовки.

Изключително голямо впечатление правят плочките за баня в геометрични форми, които идват в разнообразни цветови съчетания и размери.

Минималистичният стил се налага в обзавеждането за баня, а доказателство за това са мивките и ваните в по-малки размери. Банята се превръща в по-интимно и лично пространство, по-комфортно, по-стилно и по-функционално.

Източник: mebeli-za-bania.com

Коментирайте статията

коментари