.
.

Важността от правилен избор на матрак


Важността от правилен избор на матрак

Избора на матрак е дълъг процес, особено когато той е предназначен за двама души. Желанията и нуждите на всеки човек са различни. От вида и материята, както и изработката на матрака зависи не само нашия добър сън. Гръбначния стълб на човек има определена форма и е важно, неговата позиция да не бъде нарушавана принудително от повърхността, върху която прекарваме нужните часове сън през денонощието. Интересно е, че понякога може да се окаже, че даден вид евтини матраци ни вършат по-добра работа от други, създадени по нови и модерни технологии.
Какви могат да бъдат последствията от продължителния сън върху матрак, който не е подходящия за нас? Едни от най-често срещаните странични ефекти за болки в гърба, схващане в областта на врата, а по-продължителни болки дори в цялото тяло. Понякога може да се стигне до влошаване на кръвообращението и схващане на отделни крайници, каквито са ръцете и краката на човек.
Какво е решението, ако ние предпочитаме по-меките матраци, а нашата половинка има нужда да спи върху по-твърда повърхност? Много фирми днес предлагат матраци, създадени именно с тази цел. Например матраци нани използват технология, която успява да раздели двата различни вида материя, като това е незабележимо с просто око. При интерес можете да отидете до близката борса за матраци и да се интересувате от видовете и техните цени.
Други лоши последствия от съня върху неправилния матрак могат да бъдат главоболие, недоспиване, замаяност и други. Всеки човек осъзнава важността от подходящ матрак едва когато попадне на нещо „не по мярка“. Намалява нашата ефективност като личности, чувстваме умора постоянно и сме силно раздразнителни. Не търсете други причини в това, а просто сменете вашия матрак.
Избора днес е огромен. От влагоабсорбиращи, тъй наречените „дишащи“ матраци, през микрофибарни, комбинирани и прочие. Подобна инвестиция е оправдана и трябва да бъдете сигурни, че постъпвате правилно. Направете си дните по ползотворни, като запълните тъмната част на денонощието с няколко часа здрав сън!

Коментирайте статията

коментари