.
.

Видове пижами: как да направим правилен избор?


От какъв материал трябва да е пижамата, за да ни топли през зимните, студени месеци, и да ни държи прохлада, през лятото?
Какъв да е дизайнът, с какви елементи да е, как да изберем и правилният размер?

Това са въпроси, на които в настоящата статия ще Ви отговорим.

Изборът на пижама зависи от вкуса на човека. Днес, онлайн се предлага широка гама от спални комплекти, различни по стил, цвят, модел и дизайн. Ето защо можете да намерите продукт, който отговаря на всякакви вкусове и предпочитания. Интимното бельо, както и пижамата трябва да са удобни за ежедневна употреба, да са безупречно комфортни по време на сън, да създават приятно усещане.

Огромен брой фактори могат да повлияят на вашия избор при закупуване на пижама. Един от основните параметри, върху които трябва да се съсредоточите, е видът на материала, от който пижамите са съставени.

Съвременните спални дрехи могат да бъдат направени както от естествени материи, така и от изкуствени такива. Съществуват и пижами, направени от т.нар. смесен състав, включващи естествени и изкуствени материали. Този състав позволява да се увеличи износоустойчивостта на продукта, осигурявайки му високи тактилни характеристики. Качеството на материала влияе не само върху външния вид на спалния комплект, но също така позволява максимално ниво на комфорт.

За шиене на различни видове пижами най-често се използват следните тъкани:

Памук.
Това е най-практичният материал, характеризиращ се с много свойства, възможност на материята да диша, хипоалергенност, а също така е приятен на допир.

Недостатъкът на памучните продукти е, че те изискват специални грижи. Този материал не понася високи температури и синтетични перилни препарати.
Облекло за сън, изработено от смесени тъкани, е много издръжливо и ще издържи дълги години, без да губи външния си вид. Именно и поради тази причина по-горе Ви споменахме, че предпочитаме да се насочите към подобен тип пижами.

Пижами от сатен и коприна

В сравнение с естествената коприна, сатенът изглежда красив и е далеч по-икономичен. От тези великолепни материи се създават различни видове пижами за момичета, подходящи за подаряване и лична употреба.
Секси пижами.
Има един вид пижама, която може да се разграничи в отделна посока. Основната цел на този тип пижами е да предизвика вниманието и интересът на половинката и да предизвика възхищение. Такива продукти са направени от най-тънките, полупрозрачни тъкани, като се използват дантелени или друг тип декоративни елементи, привличащи вниманието.

Коментирайте статията

коментари