.
.

Всяка жена е хубава жена


Всяка жена е хубава жена

Хубава жена! Това е едно прекрасно словосъчетание, с което хората възнаграждават женската хубост и излъчване. Но какво всъщност означава изразът хубава жена? Как една жена е определяна като хубава? Дали винаги става въпрос за външни, физически качества или за нещо много повече като излъчване, привлекателност, очарование от самото отношение, поведение и държание на дадена жена? Какви са вашите асоциации като чуете израза „хубава жена“?

Може би много от вас ще се сетят именно за хитовия холивудски филм „Хубава жена“ с Ричърд Гиър и Джулия Робъртс. Актрисата е еманация на женската красота не защото има някакви свръхспецифични женски черти, а защото е усмихната, приятна, с привлекателно женско поведение и има силно излъчване, дълбок впечатлителен поглед и изразява своята индивидуалност. Красотата има много измерения. Не винаги тя намира израз само във физическите белези и черти, но и се преоткрива в погледа, в духовното излъчване, в интелекта, в далновидността и остроумието в поведението. Понякога една жена с на пръв поглед обикновени черти може да е много по-привлекателна за света благодарение на своята усмивка и добродетелност. Важни и определящи критерии за женската красота са класното и стилно поведение, доброто отношение, лъчезарността. Хубавата жена е вдъхновяваща, търсеща, дейна, впечатляваща околните със своите постъпки и излъчване. Може би това описание има нотки на идеалистичност, а идеални хора всъщност няма, но определено женската красота е спасявала света не един или два пъти.

Връщайки се назад в историята, има безброй примери за силни и вдъхновителни жени, които са променили съдбите на цели държави. Емблематични женски имена са Клеопатра, кралица Елизабет I, Екатерина Велика, Мария Терезия, Катерина де Медичи и др. Съществуват много митове за красотата на Клеопатра. Твърди се, че тя се е къпела в мляко и благодарение на това нейната кожа е била мека като коприна. Кралица Елизабет I е емблематичен образ на женската устойчивост, духовна сила и излъчване. Екатерина Велика е еманация на силна женственост и висок интелект. Определено това са красиви жени, променили съдбата на хиляди хора благодарение на своята женска красота, далновидност, силен интелект и вдъхновителност.

Затова, мили жени, стремете се да бъдете уникални в своята красота и излъчване и се учете от примерите на тези смели и обаятелни исторически личности, които са дали много на света и са променили хода на историята. Да бъдеш „хубава жена“ е въпрос на избор и на духовно стремление. Всяка жена може да бъде хубава, ако извършва вдъхновитени и достойни за поведение постъпки.

Коментирайте статията

коментари