.
.

Възродилата се мода на дървените обувки


При първото си чуване на дървените обувки, повечето хора, които никога не са виждали такива обикновено реагират доста предубедено и с недоверие към тях, защото им се струват абсурдни и невъзможни за ходене. Но това не са типичните за периода на Средновековието модели, които са били създадени след дълггогодишни опити да се прекосят блата, за да се стигне до някои места. Тогава хората си дават сметка, че имат нужда от нещо, което няма да се разпада във водата и ще им позволи да стигнат до своята цел, и по този начин се измислят първите обувки, направени от дърво.

В наши дни обаче, модните дизайнери създават истински произведения на изкуството, които привличат хората с по-нестандартен стил на облекло. Дамските обувки безспорно биват най-често ,,засягани’’ от този материал. Но преди да започнете да си представяте налъми или пък традиционните обувки на гейшите, ние ще ви представим съвсем различна и любопитна тяхна тяхна. Още от преди години, та чак до днес, сабото все още са много обичани и купувани от жените обувки. Тяхната изключително стабилна и здрава подметка, както и кожената обвивка, създават комфорт и сигурност при ходене. Именно поради тази причина жените в напреднала възраст често ги носят, тъй като те покриват напълно техните желания и изисквания. И за тези, които ще кажат, че са сухарски и скучни, ще ги опровергаем, като им кажем, че обувките Rieker предлагат широка гама от цветови съчетания и декорации. Но нека се потопим съвсем в настоящето, където един страшно интересен нов модел, произвеждан от някои брандове обра овациите на тазгодишните изложения на модата. Неговите високи токове и остър връх са направени изцяло от дървен материал и по този начин смесват ретро стил и настояще, връщайки приятни спомени от деведесетте години. Те са изключително необикновени и красиви и спокойно позволяват да се съчетават с по-голяма част от дрехите, но тяхното перфектно допълнение са бохо аутфитите и дървените аксесоари.

Тенденциите сред мъжките обувки пък са насочени предимно в подметките и токовете им, които загатват дървото и създават особен стил и изтънченост.

Коментирайте статията

коментари