.
.

Знаете ли защо почивката на остров Тасос се нарича божествена?


Всички българи, без значение дали са се отказали или са заложили на почивка в България знаят, че според десетте Божии заповеди, за да отиде някой в Рая, той трябва да прави добрини и да изпълни всяка една от тях, сред които да не прелюбодействаш, да не пожелаваш жената на своя ближен и още други. Но в случай, че не сте от най- вярващите, а искате релакс, може да се озовете в Рая доста по-лесно, след като изминете нищожните 90 километра и отидете на екскурзия в Тасос.

За разлика от красивия остров Локрум, който може да се види на почивка в Дубровник или пък магнетичния остров Сардиния, който отново е достъпен чрез екскурзия в Италия, Изумруденият остров, както още го наричат туристите, които обичат всяка година да ходят на почивка в Гърция, е възможно най-близкият до страната ни остров, чието разположение е в Тракийския залив и наблюдаван от дълго разстояние прилича на истинска планина, потънала в морето.

Но това не е всичко – наричат го Рай, тъй като неговата разнообразна, многоцветна, пъстра растителност и безкрайните тюркоазени води, по подобие на тези, на които се радват хората, които са на екскурзия в Тайланд, създават впечатление, че сте попаднали в някакво друго измерение на Земята, където няма проблеми и тревоги, а само радост и щастие. Ако все още не сте били там, значи сте изпуснали изключително много и следва да поправите тази ваша грешка! Всички хора, които някога са били на почивка в Турция със сигурност са видели невероятните горички отрупани с маслини, кипариси, борове и зелени храсти. Именно същите растения може да се видят и в Зеления остров, както също бива наричат често. Що се отнася до архитектурата, то на това място няма да ви стигне лентата във фотоапарата, за да заснемете достатъчно снимки на ваканционните къщички и вили, които не могат да се видят дори и на екскурзия в Дубай. Нещо което отличава техните къщи от тези в другите страни, които могат да се видят ако сте на почивка в Испания, без съмнение е комбинацията от цветове – бяло и морско синьо.

Коментирайте статията

коментариПрепоръчани