.
.

Изработка на резервен ключ


Изработка на резервен ключ

Независимо дали става въпрос за резервен ключ на автомобил, дом, офис или каквато и да е лична собственост – трябва да го имате. Немалко хора неглижират тази нужда и когато загубят, счупят или им откраднат ключовете, се вайкат, стресират и се чудят какво да правят. Специалистите съветват задължително да имате поне два дубликата на ключовете си, единия да държите винаги в себе си, а другия да оставите при свой близък.

Ако в крайна сметка сте решили да си направите дубликат, значи знаете, че процесът не винаги е от най-приятните и бързите. С малката подробност, че тук имаме предвид ключарските услуги на пазара. Има много некоректни и некачествени такива, в резултат на които се изваждат ключове, които са деформирани и като цяло изработката не е добра.

Защо точно ние попадаме в такава ситуация?

  1. Най-вероятно сте отишли при първото ключарско ателие или първия автоключар, който сте видели, без преди това да сте се поинтересували от реномето му. Това е голяма грешка, която може да ви струва допълнително време, а и пари за повторна направа. Интернет позволява да достигнете до портфолиата на такива специалисти и подробно да се запознаете с уменията им и общественото мнение за работата им.
  2. Към продължение на точка 1. може да се предположи, че сте случили на доста старо ателие, което не разполага с инструменти, пригодни за изработката на съвременните ключове.
  3. Ключари и автоключари непрофесионалисти има много. Те подхождат сприхаво към задачата, не отделят много внимание и накрая работата е некачествена. Всички сме запознати колко фин е майсторлъка на ключаря всъщност.
  4. Последната причина са заготовките. Те се правят предварително, а по тях се оформя по-късно самата работа. Ръководени от желанието да поемат повече поръчки, а съответно и да получат повече пари, понякога ключарите не са прецизни дори в изготвянето на заготовките си.

Накрая трябва да кажем, че ако бъдете бдителни и направите кратко прочуване, всъщност може да се изненадате какви професионалисти може да срещнете в лицето на автоключарите и ключарите.

Коментирайте статията

коментари