.
.

Как да избегнем затъването в дългове към банки?


Как да избегнем затъването в дългове към банки?

Когато хората прибягват до тегленето на кредит статистиката сочи, че най-често това се случва за да си купят нещо. Едва ли има човек в България който да е напълно задоволен финансово. Преди да вземете кредит обаче трябва да помислите много добре. Задайте си въпроса с каква цел взимате кредит.

 

Всички ние искаме да притежаваме скъпи коли и да живеем живота на мечтите си. Но не всеки може да си позволи да живее охолно. Вземете кредит само ако наистина се нуждаете от него. Направете тази крачка само в краен случай. Направете си предварителен план за да използвате пълноценно кредита. Не го взимайте просто така без основателна причина, защото след време ще усетите неговата тежест.

 

Направете сравнения на финансовите пазари на различни кредитни институции у нас. Благодарение на интернет това няма да представлява проблем, там е пълно с информация. След като сте направили внимателно проучване на кредитните услуги и след като сте се запознали в детайли с техните параметри, чак тогава действайте.

 

По силите ли ви е кредита? Никога не взимайте кредит ако няма да можете да го върнете в бъдеще. Често пъти вноските по кредита излизат на 60% от вашите заплати. Дали обаче с останалите 40% ще можете да живеете добре. Пресметнете какви пари ще ви трябват за храна, за битови сметки, за вода, интернет, телефон, ток. Към тези  сметки прибавете и вноските на вашия кредит. Това ще ви даде яснота дали ще имате финансовата възможност да го обслужвате. Независимо от вашите месечни доходи, колкото и големи да са те, е напълно възможно в даден момент парите да не стигат за нещо с което сте свикнали.

Подберете дата за вноските по кредита, така че да имате толеранс от няколко дни в случай че се случи нещо непредвидено. Добра идея е да вземете кредит от тази банка, в която ви превеждат заплатата. Така ще можете да обслужите кредита си автоматично.

 

Източник: Кредитен консултант – krediti24.com

Коментирайте статията

коментари