.
.

Как да изберете подходящата дамска чанта дори ако не разполагате с голям бюджет


Дамската чанта – неизменна част от живота на всяка жена. Тя не е просто необходимост, а и перфектен завършек на всеки тоалет. Надали има жена, която ще каже, че този аксесоар не представлява никакъв интерес за нея. Със сигурност, ако е добре подбрана, няма да остане незабелязана. За да ви помогнем да постигнете този ефект, ще Ви дадем някои съвети относно избора на дамска чанта.

  • На първо място трябва да съобразите повода, за който търсите дамска чанта. Ако трябва да я съчетаете с новата си вечерна коктейлна рокля, изискванията са едни. Ако пък търсите нещо удобно за ежедневието, тогава изискванията са съвсем други. Но при всички положения има и някои общи правила, които винаги трябва да спазвате.
  • Качествените чанти от естествена кожа винаги са добър избор. Не всеки може да си ги позволи обаче. Ако гледате чанти от изкуствена кожа, обърнете внимание на текстурата. Релефната текстура е подходящ избор. Избягвайте гладката текстура – при нея най-много личи, когато кожата е изкуствена.
  • Бъдете особено внимателни при избора на чанта от кафява изкуствена кожа. Почти в 100% от случаите гладката светлокафява изкуствена кожа просто изглежда евтина и некачествена. Вместо карамелените светлокафяви цветове се ориентирайте към по-тъмните шоколадови нюанси.
  • Друго, което трябва да избягвате – контрастните шевове. Евтините марки се опитват да ги ползват като стилен детайл. Големите скъпи марки залагат на финеса и изтънчеността, т.е. без големи и видими шевове. Ако все пак няма как да ги избегнете, гледайте поне да са възможно най-прави, малки и ненатрапчиви.
  • Колкото по-малко и дискретно лого има върху чантата, толкова по-добре. Обикновено утвърдените марки нямат нужда да претендират с голямо и натрапчиво лого. Качеството се доказва със стила и класата, не с лого, което се вижда от километри. Затова ако не можете да си позволите оригинална чанта, изберете такава без лого. Ако все пак има лого, то трябва да е възможно най-незабележимо.
  • При всички положения избягвайте големите лъскави синджири и ципове. Надали има друго нещо, което толкова отдалеч да издава, че чантата не е качествена и скъпа. Колкото по-малко метални елементи, толкова по-добре. Понякога скъпите марки използват малък метален детайл, като цип или метален елемент тип етикет, но отново всичко е направено така, че да бъде ненатрапчиво и изискано.
  • Прекалено многото различни детайли в дизайна създават един малък хаос, който определено не придава изискан и скъпоструващ вид на Вашата чанта. Естествено, винаги можете да си вземете различна и забавна чанта със закачлив детайл, но имайте предвид, че колкото по-малко са детайлите, толкова повече изпъкват. Например може да заложите на ресни или пък на детайл от цвете, но двете заедно не са добра комбинация.
  • Независимо дали избирате нова чанта, или става въпрос за тези, които вече имате, винаги обръщайте внимание на това дали чантата е с достатъчно здрав вид и изрядна чистота. Ако са мръсни или се разпадат, няма никакво значение дали са чанти от естествена кожа или такива от изкуствена кожа – впечатлението, което правят в такъв случай, е еднакво неприятно. Затова ако видите висящ конец, отрежете го. Ако има нещо скъсано, залепете го. Ако има петно, изчистете го.

 

Стилът няма определена цена. Не е задължително да жертвате всичките си средства, за да изглеждате добре. Следвайте горните правила за избор на дамска чанта, съчетавайте облеклото и аксесоарите с вкус, като заложите на семплото и ненатрапчивото, и вижте как комплиментите ще започнат да валят!

Коментирайте статията

коментари