.
.

Как да използвате кредитната карта в чужбина?


Ако сте решили да пътувате в чужбина и да не носите с вас пари в кеш, най-вероятно имате кредитна карта. Ако обаче нямате, тя ще ви е нужна за да не се притеснявате, че ще останете без необходимата валута в даден момент.

С кредитна карта може да платите във всяка точка на земното кълбо. Различните кредитни карти се обслужват почти навсякъде. Ако някъде пък няма пос терминал, винаги можете да изтеглите пари от банкомат.

Парите, които носите с вас в кредитната си карта, няма нужда да бъдат декларирани. Освен това, където и да отидете и имате кредитна карта, вие минавате за платежоспособен, а това повишава вашето реноме. Ако трябва да взимате кола под наем, то с кредитна карта това ще бъде доста по-лесно. Ако ти е свободата в чужбина, няма да е лошо картата ви да бъде или в евро или в долари. Защото ако имате само левова карта, то всяка покупка ще бъде обръщана по курса на деня в съответната валута. Това означава че ще трябва да плащате комисионна за вашите покупки. Тази комисионна няма да е по-малко от 0,5% от всяка покупка.

Когато теглите пари също ще ви бъде начислявана комисионна. Тук ще трябва да заплатите и услугата, че теглите пари от банкомат в чужбина.

Яка банка има съответно тарифи за теглене на пари в чужбина чрез нейна кредитна карта от банкомат. До 3% за таксите които ще ви бъдат начислявани. Това зависи от държавата и устройството, но също и от това какви условия имате към банката.

Не забравяйте за лимитите при теглене. Какъвто лимит имате в България, какъв ще бъде той и в чужбина. Това може да се промени ако предварително сте договорили нещо различно с банката. Транзакциите за един ден също ще бъдат ограничени най-вероятно. Те в повечето случаи не могат да надхвърлят 20.

Източник: kreditite.com

 

 

 

Коментирайте статията

коментари