.
.

Как да планираме почивка в България?


kak da planirameЛесно ли е да запазиш хотел и да планираш почивка в България? Няма еднозначен отговор на този въпрос, защото има много важни неща, за които трябва да внимавате!

  • Ако съдите по сайта на хотела, то той е най-добрият в тази част на Галактиката. Ако преживеете лично няколко разочарования, ще усетите, че не всичко е истина. Важно е да се доверите не толкова на сайта на хотела, колкото на мненията на хората, които са били там. Има сайтове с безценна информация, които се базират на мнения на реални посетители. Ако те ви кажат, че тръбите шумят или от кухнята мирише, вярвайте им.
  • Ако видите добра цена за почивка с хубав пакет, струва си да вземете онлайн кредити без доказване на доход, само и само за да можете да се възползвате. Все по-популярна практика са предварителните заявки за следващ сезон, но трябва да бъдете и внимателни, защото можете да бъдете изненадани и от фалита на компанията или хотела. Съберете информация за това, дали можете да им вярвате. Също подходящ източник е интернет.
  • Не залагайте на оферти с ол-инклузив, защото почти навсякъде нивото е ниско, а цените са високи. Не си струва да плащате повече, отколкото можете да изядете, особено ако имате проблеми с фигурата или пък сте въздържател. По-добре заложете на почивката и приятните преживявания, всеки друг ден ще можете да преядете или да препиете. Не ви трябва дори и красивия морски бряг за фон.
  • Внимателно планирайте почивката така, че да не ви излез през носа отпуската за нея. Не си правете зли шеги с работодателя ви, като си взимате болничен, за да отидете на почивка. Едно тагване от Фейсбук и сте разкрит, че вместо да стенете у дома в леглото, вие се разкарвате из планините. Минус, голям минус за кариерата ви.
  • Винаги подгответе прилично количество резервни пари за пътуването и престоя, защото почивката понякога завършва зле.  Не ви говоря само за неприятности – като спукана гума или изгубено портмоне. Може просто да ви се наложи да налеете пари в нещо приятно, което сте търсили с години.
  • Не забравяйте да подготвите така дома си за престоя му без вас, че да се върнете спокоен и да намерите всичко в ред. Добра идея е да оставите включена аларма, ако смятате, че има нещо ценно у дома ви. Изключете хладилника, ако смятате, че ще се задържите повече. Спрете водата, предупрете съседите да внимават. Няма нищо по-хубаво от спокойната почивка, която не се нарушава от никакви проблеми.

Коментирайте статията

коментари