.
.

Как да се подготвим за слънчевите летни дни?


Как да се подготвим за слънчевите летни дни?

Лятото е любим сезон за повечето хора – времето от годината, прекарано в досег със слънчевите лъчи. Колкото и приятно да е слънцето обаче, то си остава един от основните врагове на кожата и зрението през лятото.

Слънчевите лъчи причиняват нежелани симптоми като изгаряне, изсушаване, раздразнение и зачервяване на кожата. Те са и основен вредител на зрението, като причиняват редица заболявания и проблеми.

Ето какви са решенията за качествена подготовка за слънчевите летни дни:

Първо правило – слънцезащита

Вредното влияние на слънчевите лъчи засяга пряко състоянието на кожата. Прекият контакт със слънчева светлина може да доведе до различни симптоми. Основните от тях са ускоряване процесите на стареене, появата на фини бръчици и пигментни петна, прекомерно изсушаване и загуба еластичността на кожата.

Слънцезащитата е ефективна и надеждна мярка за предотвратяване негативното влияние на слънцето върху лицето. Важно е преди всяко излизане навън да предпазите лицето и тялото си чрез използване на висококачествени слънцезащитни продукти.

Друго важно условие в пълноценната слънцезащита е употребата на продукти, които имат над над 40 SPF защита. По-ниският фактор няма да достави на кожата необходимата защита и след продължително време ще причини нежелани последствия.

Второ правило – носене на слънчеви очила

Второ и не по-малко важно за качествената защита на зрението и кожата през лятото е  носенето на слънчеви очила. Аксесоарът има много по-значима роля от доставянето на високи нива на естетика. Слънчевите очила подобряват визията и са финалният щрих към визията, но същевременно имат силна защитна функция по отношение на очното здраве.

През лятото слънчевите очила неутрализират вредното влияние на UV лъчите. Аксесоарът притежава специален филтър и стъкла, които не пропускат светлината и така защитават успешно зрението. Регулярното носене на очила предпазва не само очите, но и кожата в тази зона. Слънцезащитните средства не винаги са достатъчни, за да изградят достатъчно силна защитна стена. Очилата обаче успяват да предпазят и околоочната зона от слънчевите лъчи.

Друга ключова функция на слънчевите очила е да потискат сухотата и раздразнението в очите. Освен слънцето, топлият въздух през лятото също повлиява негативно върху качеството на зрението. Носенето на очила предпазва очите от зачервяване, сухота или други симптоми на дискомфорт. Важно е обаче да закупите висококачествени слънчеви очила от утвърдени оптични центрове.

За да намерите подходящия чифт слънчеви очила за вашето зрение и стилови особености, можете да се доверите на оптики Vision Express. Оптичните центрове предоставят качество, надеждност, богата продуктова гама и спазено съотношение между качество и цена.

Да обобщим с няколко думи дотук:
Лятото е любим сезон, но заедно с неговото настъпване се появяват фактори, които влияят негативно върху състоянието на кожата и очното здраве. Тези фактори са слънцето и топлият въздух през летните месеци. Слънчевите лъчи увреждат кожата, като понижават нейната еластичност. Те също влияят негативно върху зрението и причиняват нежелани симптоми.

Най-ефективните мерки за защита от слънцето са прилагането на слънцезащитни средства и носенето на слънчеви очила. Те допринасят за изграждането на цялостна защита на очите и околоочната зона.

Коментирайте статията

коментари