.
.

Как да се предпазим от ключари измамници?


Как да се предпазим от ключари измамници?

Във времето, в което живеем, услугите, които се предлагат са безгранични, а с тях вървят и онези хора, които се опитват незаконно и чрез измама да спечелят пари. Ние, като потребители, трябва да бъдем внимателни и да следим всичко, което използваме да бъде в рамките на закона и да не ни ощетява. В противен случай и да бъдем измамени, ние трудно можем да поискаме правата си или да намерим хората, които са ни подвели.

Това важи и за ключарските и автоключарските услуги. Ателиетата и фирмите, които ги предлагат са задължени да бъдат легитимни и да отговарят на някои критерии. За да бъдете по-сигурни, че някой от тях не е поредния измамник, който иска с некачествено свършена работа да ви вземе парите, е добре да задавате следните въпроси преди да се обвържете с тях.

  1. Поинтересувайте се какъв мащаб услуги обхващат те. Някои се занимават с елементарни проблеми със системата за заключване, а други с инсталирането на сложни системи за сигурност, не е изключено да предлагат всичко.
  2. Услугите, които обхващат ще помогнат ли на вашият случай? Не може да искате от ключар да помогне при отключването на автомобил или автоключар при отключването на апартамент.
  3. Аварийната помощ включва ли се към списъка с услугите им? Ако имате нужда да пристигнат д 30 мин през нощта, това възможно ли ще е за тях?
  4. Колко дни в седмицата работят и кои са почивните им дни. Голяма част от тях нямат такива, работят цяла седмица, в делници и празници, по 24 часа в денонощието.
  5. Питайте за цените? Цените за работа, за материали, каква е разликата за извършването им през нощта и през деня и заплаща ли се за пристигането до уречено място?
  6. Поискайте и касова бележка. Попитайте за такава дори, когато ситуацията е аварийна .

 

Това са стандартни въпроси, на които би трябвало да се отговаря без проблем. Ако усетите шикалкавене и липса на адекватен и категоричен отговор, то имайте едно на ум дали можете да се доверите на тази фирма. Надяваме се да сме ви били полезни.

 

Източник: invest-news.eu

Коментирайте статията

коментари