.
.

Красива на бала: съвети за твоя абитуриентски грим


Красива на бала: съвети за твоя абитуриентски грим

Сезонът на вратовръзките и балните рокли е тук. Тук са и вълненията, красивите усмивки и грейналите лица. Как да бъдеш зашеметяваща на своя бал? Много просто – сътвори най-прекрасния грим. Ние сме тук, за да ти дадем съвет как да го направиш.

Напиши си домашното

Не всяка грим визия е подходяща за определените тип лице и стил на обличане. Как да избереш подходящия грим за твоя стил? Много просто – разгледай популярни козметични линии и каква е философията на техните създатели. За дамите, които обичат красотата и изтънчеността в естествения и фин вид препоръчваме козметиката на Николета Лозанова и Bobbi Brown. Тези от вас, които обичат да експериментират и да бъдат предизвикателни с цветовете – изберете MAC или Make Up For Ever.

Направи си пробен грим

Няма как да не наблегнем на това: ако смяташ да правиш грима си за бала в същия ден, това може да коства доброто ти настроение. Винаги се прави пробен грим. Трябва да тестваш как продуктите стоят върху кожата ти, дали някой от тях не я дразни и изобщо визията, която си избрала вписва ли се в твоите идея и същност. Положителното е, че пробният грим е повод за излизане с приятелки в любимия ти клуб.

Покажи на гримьора част от плата на роклята

Винаги е полезно да вземеш със себе си на пробния грим част от плата на роклята, за да се види нейният реален цвят и как той ще съвпада с палитрата от цветове. Професионалните гримьори могат точно да изберат нюанси и теми, които да съответстват на твоя абитуриентски стил. Със сигурност не е възможно, а и препоръчително да използваш точните цвят и текстура на роклята, но избери подобни тонове или такива, които да бъдат част от цветовата гама на твоя тоалет.

Прическата

Прическата ти трябва да бъде в стила на твоя грим. Ако ще правиш холивудски грим, избери красивите къдрици на Мерилин Монро. Ако визията ти ще е по-естествена, можеш просто да си направиш сешоар за обем и леки вълни в косата.

Тествай как гримът стои на дневна светлина и пред камера

Абитуриентският бал е събитие, което обича камерата, затова гримът ти трябва да изглежда безупречно пред нея. Фотоапаратите могат да разкрият най-лошите недостатъци на грима, онези, които не виждаме на дневна светлина – здравейте размазани очи и бяло като призрак лице. За да тестваш, вземи телефона си и се снимай със светкавица вкъщи, срещу слънцето. Ако гримът ти издържи този тест, значи пред професионалните камери ще е номер едно.

Тествай грима си

След като направиш пробния грим, не бързай да го сваляш. Излез навън с приятелки или просто го остави на лицето си поне 6 часа. Това ще ти помогне да установиш дали някой продукт дразни кожата ти и дали гримът остава на място през цялото време.

 

Остани вярна на себе си

Гримът за твоята нощ трябва да е по-игрив и драматичен, а не такъв, в който да се изгубиш. Ако не се чувстваш комфортно с устни със силен цвят или изкуствени мигли, сподели го на гримьора си, за да намерите алтернативно решение. Чудесно е да изместиш границите на красотата, но не забравяй да останеш вярна на личния си стил.

Съвет за красота: Ако желаеш да пресъздадеш сама вкъщи своя собствена визия за абитириентския ти бал, вземи несесерчето и четките си и помоли професионалния гримьор да ти покаже как сама да се преобразиш в дивата на вечерта.

Коментирайте статията

коментари