.
.

Кухня с гранитна мивка – защо пък не?


Кухня с гранитна мивка – защо пък не?

Синтез на лукс и практичност в кухненските мивки от гранит
Мивките от гранитни трохи имат редица предимства за използването им в кухнята. Според прегледите кухненските мивки от такъв материал са красиви и много практични.

Всяка кухня е стая с много различни неща и предмети: шкафове, рафтове, стелажи, домакински уреди. Всички тези атрибути, в зависимост от изискванията на времето и капризите на модата, постепенно се заменят. Има обаче обекти, чиято цел остава същата: миене на съдове, храна, изхвърляне на вода. Но дори и тук модерният прогрес направи малки корекции, придавайки на този аксесоар нотка на новост. Гранитните мивки, заедно с продажбата, придобиха висока популярност сред потребителите поради тяхната практичност, висока здравина и уникален външен вид.

Видове мивки
Кухненските мивки се изработват от различни материали: естествени и изкуствени. Най-популярни са достъпните стоманени мивки, които не корозират. Освен това те са леки и лесни за инсталиране. Керамичните и бронзовите мивки са малко по-рядко срещани. Кухненските мивки от гранит днес са много популярни. Устойчивият метал, с редовна употреба, показа най-добрите качества и надеждно влезе в живота на съвременния човек.

Изкуственият камък за домашна употреба е:

Акрилни черупки, изтъкани от комплекс от синтетични материали и багрила. Тази суровина е пластична, но не понася температурни крайности и прекомерно механично натоварване.
Агломератни продукти, съдържащи стърготини от естествен камък и лепилни компоненти. Процентното съдържание на такива съставки може да варира, като в тази група спадат и гранитните мивки.

Характеристики и производствен процес
Гранитът, като естествена суровина, е създаден от самата Земя – той се образува чрез топене на пясъчни маси при вулканични температури и след това избутването им на повърхността. Преминавайки такъв път на тестване, гранитът придобива специална здравина и издръжливост. Кухненските мивки от този материал се произвеждат в Русия, Испания, Чехия, Италия и имат формата на мивки с различен капацитет: с едно, две или три отделения.

Основата на такова производство е сложна технология на производство:

равномерно смесване на специални глинени и гранитни чипове;
импрегниране със специален лепилен състав в съотношение 2: 8;
дълбоко оцветяване;
внимателна обработка и полиране на външния слой.

Силни страни на гранитните кухненски мивки
Въпреки сравнително високата цена, такава кухненска мивка генерира голямо търсене от потребителите. Справянето с такова противоречие ще позволи изследването на положителните аспекти на въпросните продукти:

Специални свойства на материала: плътността на структурата, невъзможността да абсорбира влагата. Тези качества не позволяват на повърхността да се образуват замърсявания, микроби и бактерии.
Отблъскването от външния слой на всеки оцветител ви позволява да поддържате девствена чистота.
Стабилността на външните качества поддържа гладкостта и равномерността на покритието през целия период на употреба.
Неизменността на основата под въздействието на външни фактори: слънчева светлина, химикали.
Показателите за висока якост се вземат предвид от много производители, които лесно предоставят значителен гаранционен срок за такива кухненски продукти.
Постоянството на външното покритие, липсата на промени в резултат на излагане на високи температури и внезапните им промени.
Разнообразието от цветове, форми, размери предоставя пълна свобода на избор.
Те не се нуждаят от специални грижи, но като детергенти се избират най-нежните състави, без абразивни частици.

Интересни шкафове за баня, за кухня, както и всякакви полезни аксесоари можете да намерите на този адрес: www.Ramois.com

Коментирайте статията

коментари