.
.

На кои неща да обърнете внимание при купуването на спален комплект


На кои неща да обърнете внимание при купуването на спален комплект

Всеки си е мечтал за завивки, с които сякаш заспива в облаците. С модерните комплекти спално бельо това наистина е постижимо. Има всякакви варианти – и евтини и скъпи. Завивки със всякакви ефектни десени, чаршафи от луксозни платове и възглавници, които приемат формата на главата ви. Разнообразието от модели е голямо. Затова обръщайте внимание на качествените материи, когато избирате спално бельо.

Въпреки, че повечето хора не гладят спалните си комплекти, трябва да знаете че качествените материи са лесни за гладене. Спалното бельо трябва да може да се пере, без това да се отрази негативно на цветовете му и материята. То трябва да е приятно на допир, да гали кожата ви. Това, колко здрав е един плат, зависи от неговите нишки и начина им на втакаване. Плата ще бъде по-устойчив и поздрав, ако тези нишки са усукани повече. Така че, материята на спалното бельо, най-вече определя неговата дълготрайност

В модата за спални завивки и комплекти памучните материи са най-често срещаните. За някои платове памука често бива смесен с други материали. Съществуват различни комбинации от сатен, полиестер, вълна, коприна, египетски памук и др.

Спалното бельо от сатен изглежда много добре. То се поддържа лесно, но е хлъзгаво и не много удобно за спане. За висок клас материя се счита коприната. Тялото ни реагира много добре на нея. Коприната се препоръчва за хора с алергии.

И все пак царят на материите си остава памукът. Той е здрав и дълготраен, имат свойството да диша. Много често памука се смесва с полиестер, така че внимавайте какво купувате.

Винаги поглеждайте етикета, за да знаете какво съдържа комплекта. Хубаво е да имате два комплекта под ръка, които да сменяте при нужда. Внимавайте при пране, следвайте инструкциите от етикета.

Когато купувате спално бельо, избирайте неутрални цветове, които лесно се комбинират. Така ще можете да експериментирате в цветово отношение.

Източник: presata.com

Коментирайте статията

коментари