.
.

На работа след лятна почивка? – съвети за по-бърза и лесна адаптация


На работа след лятна почивка? – съвети за по-бърза и лесна адаптация

Връщането на работа след лятна почивка е тежко занимание, за което често не сме подготвени.  Практиката сочи, че колкото по-дълга е била ваканцията ни далеч от офиса, толкова по-трудно ни е да се върнем обратно. Често дори ни обхваща депресия, на която не обръщаме внимание.

Освен физическите неща, които трябва да предвидим като това да се приберем поне един ден по-рано, за да се климатизираме, да се наспим, да пием достатъчно течности и прочие, има още няколко неща, които могат да ни помогнат да се адаптираме по-лесно и бързо.

 

Спорт

За да подсилите организма си, нужно е движение. С други думи – спорт. С негова помощ ще си наваксате броя на ендорфини, ще преборите депресията от предстоящата работната седмица и ще се погрижите за тялото си след дългата почивка, изпълнена с ядене и лежане.

Отделете време за спорт и ще се почувствате по-добре.

Разходки на открито

Разходките на открито в летните месеци са плюс. Защо? Защото изложени на слънце за минимум 10 минути на ден, събираме нужното количество витамин Д. А той е много важен за здравето ни. Така че не се застоявайте вкъщи през деня. Излезте навън, разходете се и си подарете приятни емоции.

Басейн през уикенда

Може би една от причините да се чувстваме зле след лятната почивка е, тъй като знаем, че скоро не ни предстои друга. Или поне не в такъв вид. Но не пречи да си направим такава, макар и в градски условия. Подарете си приятен и релаксиращ уикенд край открития басейн на хотел „Монтесито“. Починете, полюбувайте се на водата с децата (има отделен детски басейн за безгрижни забавления) и изпийте освежаваща напитка под топлите слънчеви лъчи. Не е нужно почивката да е само веднъж в годината, може да е всеки уикенд. От Вас зависи!

Съвети:

Ако имате възможност, отделете минимум 2-3 дни за адаптация преди връщането обратно на работа. Така ще успеете да се наспите, да се върнете към режима на ежедневието, да поспортувате и да се порадвате на летния живот е града. Не забравяйте да се храните добре, защото храната също допринася за настроението ни.

За да се върнете на работа отпочинали след лятна отпуска, отделете време за себе си. И помнете: всичко хубаво има начало и край, но лятното настроение продължава и в градска среда през уикенда!

Коментирайте статията

коментари