.
.

Новото лице на коректността в интернет


В днешното забързано и динамично ежедневие, все по-често се лутаме между хилядите търговци, услуги, рекламни трикове и приковаващи вниманието ни от всеки ъгъл весели и закачливи фирмени презентации. Отвсякъде сме залети с оферти и предложения – да изберем тази или онази стока и услуга, да станем част от екипа на перфектната компания.
Борбата за клиенти е довела търговците до нуждата от разнообразни търговски хитрости и понякога подвеждащи реклами. Толкова много информация ни залива всеки ден, че в един момент потребителят се обърква кого да избере – леля Мария и нейният вълшебен прах за пране, Ханко Брат или магьосникът от преди малко.
В морето от продукти и услуги потребителят попада в огромен водовъртеж от който трудно може да отсее правилното решение.
При търсенето на работа проблемът е още по-голям. Примамливи предложения ни преследват от всички страни. Познатите до болка „стимулиращо възнаграждение“, „възможност за професионално израстване“ и „работа в млад и позитивен екип“ обикновено се оказват само балон с въздух…
И тогава започва голямото търсене на истината. Търсещият се превръща в ловджийска хрътка – рови в интернет, допитва се до познати и приятели, пуска теми в bg-mamma. И всичко това отнема време, енергия и много нерви.
А колко хубаво би било да има кой да върши това вместо нас…
В световната и европейска практика от години съществуват регистри на фирми, организации, продукти и услуги които заслужават или не нашето внимание и доверие.
И ето – вече и ние като една истинска европейска държава имаме своя бързо разрастващ се регистър на достойните за доверие фирми. Без значение дали търсим най-подходящото място за семейна ваканция, интересуваме се от фирма производител на даден продукт или услуга или търсим работа – вече има къде да направим бърза и лесна справка в единен регистър – регистърът „Коректна фирма„. Организацията поддържаща услугата е изминала дълъг път в Европа, преди да стъпи на нашия пазар, използва модерен алгоритъм за отсяване на фирмите по-най точния критерий – клиентските мнения. В регистъра фигурират единствено фирми, доказали се във времето като компетентни и коректни, както към служителите, така и към клиентите си.
На сайта на проекта по много лесен и бърз начин всеки може да открие точно това което търси – отличените като коректни фирми от даден град, отрасъл или точно определен търговец.
А най-хубавото е, че информацията не е перманентна – обновява се постоянно, добавят се нови фирми или отпадат такива, които в даден момент са се отклонили от качеството на обслужване.
Проектът е и стимул за все повече търговци и работодатели да се стремят към повишаване качеството на услугите си и професионално развитие и отношение към персонала. Защото всички знаем, че борбата за пазар и компетентни служители става все по-трудна и необходима за всеки, който иска да оцелее, както на пазара на труда, така и икономически като търговец.
И така, ние обикновените потребители вече имаме още един помощник в огромният лабиринт от примамливи предложения, ефикасен и опростен начин за ориентиране в огромното тържище на стоки, услуги и подбор на персонал.

Коментирайте статията

коментари