.
.

Оформяне на вежди в студио


<strong>Оформяне на вежди в студио</strong>

Ако погледнете тенденциите в красотата през последните десетилетия, ще видите, че начинът, по който оформяме веждите си, се променя с времето. Може би най-забележимият (и вероятно вреден) беше в края на 90-те години, когато тънките вежди бяха на мода.

Днес обичаме гъсти, плътни вежди. За съжаление, ако веждите ви са били в тенденция през 90-те, те все още може да усещат ефекта и може да им липсва пълнота и форма.

Един от най-популярните начини за подобряване на веждите днес е микроблейдинг. Ако все още не сте били всмукани от тази тенденция, ние сме тук, за да споделим всичко, което трябва да знаете за микроблейдинга на веждите и какво можете да опитате вместо това, ако не е за вас.

Какво е микроблейдинг?

Микроблейдингът е козметична процедура за татуиране, която помага за попълване на тънки вежди. Използва се основно, за да помогне на хората да постигнат по-пълни вежди, но също така ви дава правилната форма на веждите за вашето лице. Въпреки че тази процедура е форма на татуиране, тя не е постоянна, въпреки че може да продължи до 3 години.

Микроблейдингът трябва да се извършва от професионалист с богат опит. Тази техника изисква естетикът да използва специализиран инструмент за микроблейд с игли, за да постави малко количество пигмент върху кожата. Този инструмент разрушава кожата, за да позволи на пигмента да проникне в нея под формата на отделен кичур коса.

Целта на микроблейдинга е да придаде на веждите естествен, по-пълен вид, който също така подобрява формата и чертите на лицето ви.

Колко трае?

Микроблейдингът е полупостоянен процес. Може да издържи до 3 години, но може да избледнее по-рано в зависимост от това как се грижите за него, цвета, който използвате, и уникалния ви профил на кожата. Някои хора се нуждаят от корекции през първите няколко седмици, тъй като цветът може да избледнее по-рано от очакваното.

Въпреки че неговата полутрайност може да бъде страхотна характеристика на тази козметична процедура, тя може да бъде и възпиращ фактор, особено ако в крайна сметка имате форма или цвят на веждите, които не ви подхождат.

Какви са предимствата на микроблейдинга?

Хората, които имат успешен опит с микроблейдинг, често се пристрастяват към тази процедура и има защо. Ако имате добър естетик, може да се окажете с невероятни вежди след сесия с микроблейдинг, която ще продължи няколко месеца до няколко години. Някои от предимствата на микроблейдинга включват:

  • Отнемате времето, прекарано пред огледалото, рисувайки с молив веждите си
  • Гарантиране на постоянна форма и цвят на веждите ви
  • Намокря се и все още запазва вида си
  • Давайки ви пълни вежди и
  • Спестявате пари в дългосрочен план, ако често боядисвате и нанасяте кола маска на веждите си в желана форма.

Какви са минусите на микроблейдинга?

Микроблейдингът е козметична процедура, която изисква разкъсване на кожата. Следователно, един от най-големите недостатъци на микроблейдинга е, че има малък риск от инфекция.

Освен това хората с чувствителна кожа или кожа, която е особено предразположена към белези, може да имат неблагоприятен отговор на това лечение. Нещо повече, някои хора може да имат алергична реакция към мастилото, което може да доведе до неудобни странични ефекти в продължение на няколко месеца.

Микроблейдингът също е нещо, което вероятно ще искате да продължите да правите, след като го започнете. Ако харесвате резултатите си, това може да е нещо добро, но в крайна сметка може да стане твърде скъпо и да отнеме много време за някои хора.

Едно от най-големите възпиращи фактори обаче е рискът веждите ви да не изглеждат така, както искате, след като естетикът приключи. Ако това се случи, може да останете с вежди, които не харесвате или които не подчертават положително чертите на лицето ви.

Ако обмисляте микроблейдинг, едно от най-добрите неща, които можете да направите, е да проучите салона, който искате да използвате. Уверете се, че вашият естетик е сертифициран в предоставянето на услуги за микропигментация и също така проверете вашия салон, като говорите с други хора, които са имали същата услуга, за да проверите качеството и резултатите.

Коментирайте статията

коментари