.
.

Полезни съвети: Как да направим ремонта удома бързо и лесно?


Полезни съвети: Как да направим ремонта удома бързо и лесно?

 

С цел да не изгубите много време по време на ремонта в къщи, експертите препоръчват да се придържаме към някои правила, които могат да улеснят работата.

Предварително направете план и оценка на всички разходи, така че да не се сблъскате с проблеми, когато ремонта е в разгара си, а парите са свършили. Обмислете колко време ще ви трябва, къде ще живеете през това време, докато апартамента ви се ремонтира.

Купете всички необходими материали предварително и в нужният обем. Търсенето на желаните продукти може да отнеме повече от един ден. Така че ако е възможно, не отлагайте това за последния момент.

Помислете за това, къде можете да съхраните мебелите по време на ремонта. Разбира се, можете да ги оставите по местата им и да ги покриете със защитен найлон. Но има вероятност те да пречат и това да повлияе на скоростта на ремонта.

Следвайте стъпки – няма нужда да извършвате ремонтни дейности по-хаотичен начин и да правите това, което ви харесва в момента. Работете по план!

За да ускорите процеса, отстранявайте строителните отпадъци по два пъти на ден. Многото боклуци замърсяват пространството и намаляват ефикасността на работата. А на вас и трябва свободно пространство за действие.

Координирайте работата със съседите! Ако живеете в нова сграда и около вас няма никой, можете дори да вдигате шум вечерта. Ако наоколо живеят хора, обаче, ще трябва да получите тяхното съгласие. Удачно е да планирате ремонти, когато съседите ви отиват на почивка- така няма да пречите на никой.

Ако сте решили сами да си направите ремонта, следвайте някакъв план. Например, посветете на работата по 5 часа всеки ден. Когато сте у дома, има твърде много изкушения, които ви отвличат вниманието – телевизия, храна, почивка, разговори с любимите хора. Работата постепенно отива на заден план и времето ви за ремонта не стига за нищо.

Източник:  remontira.bg

Коментирайте статията

коментари