.
.

Пробивни машини за плочки


Пробивни машини за плочки

Пробиването на плочки в банята или кухнята е процес, който представлява обикновена и рутинна електрическа дейност. В тази статия ще говорим за истинската сондажна част по пробиване на дупки в плочки.

Всеки човек няма нищо против да гледа електротехници и други работници, които пробиват стени и подове, докато работят около къщата им. Има, обаче, едно нещо, към което всеки човек е наистина скептично настроен и това е пробиването на остъклените керамични плочки на неговата прясно обновена баня. Забравете прекомерните разходи за инсталация, мисълта за надраскване или напукване дори на една от тези остъклени красавици кара хората да мислят много преди да ги пробият. Но тъй като банята трябва да има хавлийник, няколко стелажа и определено държач за тоалетна хартия, най-накрая се поддава. В края на краищата просто трябва да се спазват някои основни правила и работата ви ще бъде направена гладко, без пукнатини, драскотини или нежелани усложнения.

Така че, нека да видим някои от нещата, които трябва да имате предвид, преди да започнете да пробивате керамичните си плочки. На първо място е необходимо специално оборудване и бормашина за пробиване.

След това ще трябва да си купите специфичен тип свредло за керамични плочки, тъй като често използваните няма да могат да проникнат в твърдото силициево покритие на плочките. Купете зидарска бормашина, задвижвана с карбиден накрайник, която е направена специално за пробиване на керамични плочки и може да се сондира до плочки от клас 5. Пробиването на дупка в порцеланова плочка се нуждае от диамантен накрайник, тъй като съдържанието на силициев двуокис в порцелана е доста високо, което прави материала почти непробиваем. Диамантите са добър вариант, а и могат да се използват за пробиване през стъкло.

Маслото се предлага в повечето магазини за водопроводни инсталации. Новото масло за рязане е много важно, когато планирате да пробиете керамични плочки със свредло с карбиден накрайник. Това е същото масло, което професионалните водопроводчици използват за охлаждане на матрици, използвани за пробиване на тръби. Тъй като вашата задача ще изисква огромно количество триене, то ще се нагрее и ще придобие пурпурен оттенък. Трябва да го охладите и можете да направите това, като потапяте машината си в това масло на всеки 20 секунди. Някои хора препоръчват да се използва и вода, но се съобщава за случаи на оплаквания от деформиране на върха на свредлото, когато се използва вода. Не забравяйте, че трябва да потапяте машината си в маслото и след това да изтриете смазката с памучна кърпа, така че да не замърсявате нито плочката, нито циментовата замазка отвътре.

Друг важен момент е маскирането или канализацията. Широката повърхност на керамичните плочки, изградени от силициев диоксид, ги прави хлъзгави. Възможно е, когато започнете да пробивате плочките, свредлото да се плъзга по повърхността на полираните плочки, което води до неестетичен и износен вид на плочките. Премахването на керамичните плочки и тяхното заместване е много по-тромаво, отколкото пробиването на дупки в тях и за да се предотврати такова затруднение, можете ефективно да използвате някаква маскировъчна лента. Просто изрежете две 5.8 сантиметрови ленти и ги поставете една върху друга под формата на „X“ точно на мястото, което сте избрали за пробиване. Сега, всичко, което трябва да направите, е да вземете писалка и да маркирате епицентъра на дупката в горната част на лентата, така че да знаете правилното място, където трябва да бъде дупката ви.

Започнете с бавен темп и след малко ще забележите появата на малка конусовидна дупка. Сцеплението на свредлото ви трябва да е твърдо, но не се налага да прилагате твърде голям натиск, тъй като в крайна сметка ще счупите плочката, вместо да я пробивате.

Увеличете скоростта и опитайте с малко натиск, докато пробивате твърдия силициев диоксид и го преминете към глинената част.

Когато знаете, че плочката е пробита, продължете да пробивате тухлената, циментовата или бетонната част, върху която е била монтирана плочката. Тя също трябва да се пробие, да се извади болтът с карбидна назъбеност и да се постави нормална зидария или каквото и да е свредло, подходящо за вашата стена. Намалете скоростта си, за да не повредите и тази повърхност.

Сега можете да вкарате пластмасовата си котва в дупката плътно. Котвата трябва да е здраво закрепена в задната стена за оптимална поддръжка. Също така, внимателно се уверете, че само част от котвата, която седи върху керамичната плочка, се използва само за ненарязания винт. Използването на резбован винт може да създаде пукнатини в плочката.

Коментирайте статията

коментари