.
.

Супер идеи за дворове на къщи


<strong>Супер идеи за дворове на къщи</strong>

Не само интериорът на къщите и вилите е важен, но също така и подредбата на алеята и дворното пространство. Първата стъпка е да съставите план за действие като определите местата на пътеките, верандата, беседката, тревната площ. Съобразете се с наклонените терени и подпочвените води. Определете дали ще бъде в модерен или селски стил. Всеки един обект, който сте избрали да присъства като арка, беседка, трябва да бъде в хармония с околната среда. Помислете за оградата – може да бъде от метал, камък, тухли, ковано желязо, бетон, дърво. Предвидете място за зоната за отдих като беседка, кътче с пейки, шезлонги или хамак. Ако имате малки деца организирайте детски кът.

Преди да започнете използването на вашия план, трябва да предприемете стъпки като почистване на двор от боклуци, клони и стари вещи.За тази цел може и да се доверите на професионална фирма за чистене и извозване на отпадъци. След това можете да започнете от предния двор като подчертаете алеята с поддържана трева като комбинирате любимите си цветя. Можете да оформим лехи в различни  форми със зелени храсти и с бели цветчета в комбинация с различни камъни, чакъл или друга настилка например. Създайте приказна атмосфера в двора.

След това идва ред и на задния двор. Някои хора мечтаят за китайски градини, други искат уютна зона за сядане, за хранене и барбекю, а трети искат всичко. Това зависи с какво пространство разполагаме. Но дори малко пространство дава възможност за удобна маса със столове и райско кътче със зеленина – растенията във вани и малки цветни лехи с преобладаване на каменни и бетонни повърхности.

Ако пък искате да отглеждате различни зеленчукови и плодови култури, билки, трябва да определите местата и за тях.

Също така можете да внесете и воден акцент като например малки езерца или фонтани в ландшафтен дизайн, ще ви донесат  атмосфера на спокойствие и релакс.

Чрез съвременните технологии е възможно да се направи басейн без дори да има наличие на големи площи, но има малки ограничения като пречистване на водата и превантивни мерки, свързани със замръзване на резервоара през зимата. За справяне с  тези неудобства има достатъчно високотехнологични начини и решения. Друг вариант е закритият басейн, който може да се използва по всяко време на годината и е с по-лесна и по-евтина поддръжка. Също така, ако имате деца басейн с двойна дълбочина може да бъде чудесен начин и да тяхното водно приключение.

Каквато и да сте избрали за вашата къща или вила, не забравяйте да използвате услугите на професионален екип. Правилният избор на материали, инсталирането на различни системи и съвети ще ви помогнат в правилното използване и поддръжка.

За да създадете наистина комфортна и приятна атмосфера, потърсете услугите на фирма за кърти чисти извозва услуги, които ще се погрижат вашите желания да станат реалност.

Коментирайте статията

коментари