.
.

Суроватъчен протеин изолат – ползите му за женското тяло


Суроватъчен протеин изолат – ползите му за женското тяло

Много жени отдавна са се отърсили от заблудата, че протеиновите добавки са за културистки и ще ви накарат да изглеждате „като гардероб“.

Всъщност в днешно време протеините са част от хранителния режим на все повече хора, тъй като освен, че подпомагат растежа на мускулите, имат множество ползи за цялото тяло.

Те наистина стимулират протеиновия синтез, отговорен за изграждането на мускулни влакна, но няма да ви накарат да изглеждате като бодибилдъри, освен ако не се постараете сериозно.

Все повече жени се доверяват на фитнес добавките с протеини и се наслаждават на стегнато тяло, добър външен вид и позитивно настроение.

Можете ли да изглеждате по-добре със суроватъчен протеин изолат

Суроватъчният протеин е най-разпространената добавка за фитнес ентусиасти, но и за всеки, който иска да отведе ежедневната грижа за тялото на следващо ниво.

Той е разделен на три вида – суроватъчен протеин изолат, протеин концентрат и протеин хидролизат.

Сред тях най-ефективен в изгарянето на мазнини е именно суроватъчният протеин изолат, поради което е предпочитан вариант сред дамите.

Тук ще разгледаме ползите на протеина изолат за женското тяло.

Намалява апетита и ускорява метаболизма

Суроватъчният протеин изолат съдържа над 90% белтъчини и почти никакви мазнини и захари. Високото съдържание на белтъчини създава чувство за ситост, което потиска апетита и намалява приема на излишни калории.

Освен това той ускорява метаболизма, тъй като за усвояването му е нужно голямо количество енергия. Това кара тялото да преобразува натрупаните мазнини в енергия и бързо ви освобождава от излишните килограми.

С протеиновите добавки от Workout.bg, обогатени с фет бърнъри, сте по-близко от всякога до това да постигнете мечтаното си тяло.

Подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите

Протеинът изолатът съдържа голямо количество аминокиселини, които отговарят за множество процеси в тялото, в това число и производството на колаген и кератин.

Колагенът хидратира кожата, прави я по-гъвкава и свежа и отговаря за сияен външен вид. Косата и ноктите до голяма степен се състоят от кератин и наличието му в тялото отговаря за тяхното здраве.

Когато тренирате активно протеините в тялото бързо се изчерпват, поради участието им в много процеси. Именно за това е необходимо да си ги набавяте чрез добавки – в противен случай липсата им ще се отрази отрицателно върху външния ви вид в дългосрочен план.

Подобрява психическото здраве

Друга причина много спортисти да предпочитат суроватъчен протеин изолат е способността му бързо да възстановява мускулите след тренировка.

По този начин се премахва както физическата умора, така и психическия стрес. Това благоприятства мозъчната дейност и подобрява настроението, което е изключително важно за психичното здраве на дамите.

Можете да се насладите на пълноценен живот, здраво тяло и красива външност с фитнес добавките за жени от Workout.bg.

Коментирайте статията

коментари