.
.

Твори, рисувайки картини по номера – лесно, удобно, приятно


Твори, рисувайки картини по номера – лесно, удобно, приятно

Днес, абсолютен хит са картините по номера, тъй като можете да ги създавате удобно у Вас, без да се налага да посещавате специални курсове за придобиване на подобни умения.

Рисуването по номера не е ново хоби, вече е познато на повечето от Вас, но последните години отново е актуално благодарение на новите модели картини по номера. Можете да избирате невероятни картини от популярни художници и да ги пресъздавате лесно, следвайки номерацията.

Хоби, което отключва креативното у Вас, успокоява и помага да завършвате дадена дейност до самия край. Хубавото на това ново хоби e, че възрастта и опита Ви като художник вече не оказват влияние на картините, които създавате и това Ви позволява да изпитате пълно удовлетворение от рисуването и да се забавлявате максимално във времето Ви за отдих.

Полезни съвети, ако сте готови да закупите картини за рисуване по номера…

Предварителна подготовка

Работното ви място е необходимо да е силно осветено и достатъчно широко за да можете да имате свобода на движенията. Няма как да рисувате, докато седите в мекия си диван! За да го запазите чисто и приветливо, можете да го покриете с ненужна хартия (вестници) или плат/найлон.

Застраховайте се, избирайки точната картина

Съществуват производители, които  прилагат в комплекта за рисуване и схема на хартия, която да Ви помага ако сгрешите и да се ориентирате кой цвят къде е трябвало да бъде, но други не го правят. Можете да заснемете картината, схемата, преди да започнете самото рисуване, като по този начин ще имате една застраховка.

Ако все пак сгрешите !

Ами в общи линии не е нищо страшно. Това е рисуване и основната му цел е да се забавлявате – не е някакъв сложен изпит, който трябва да вземете на всяка цена. Разбира се че на всеки се случва да направи грешка,  и най-логичното решение е да го поправите след като изсъхне с правилния цвят. Това обаче не винаги е правилния начин. Има работещо решение, което е валидно независимо от това колко са различни цветовете и то е да първо да поправите с бял цвят, а след това да нанесете верния. Това ще Ви осигури коректната „плътност“ на цветовете

Как да се грижим за боите си ?

Картините по номера са с включени акрилни бои, а те засъхват много бързо ако контейнерите им останат отворени за дълго време – погрижете се това да не се случва. Ако все пак сте ги забравили отворени, опитайте да разредите боята с мъничко вода и разбъркайте активно,  докато се изравни гъстотата.

Експериментирайте и тествайте нови техники

Закупувайте си различни картини за оцветяване и експериментирайте! Опитвайте нови неща, особено, ако сте напреднали.

И така, рисувайте лесно, приятно и удобно! Ще се удивите от ползите, особено в натовареното ежедневие, които ще Ви направят отпуснати, спокойни, заредени с позитивна енергия!

Разгледайте предложенията на estela.bg – представени са огромен брой картини, които можете да закупите и да започнете да рисувате!

Коментирайте статията

коментари