.
.

Убиват ви сутиените? Ето какво да направите!


Убиват ви сутиените? Ето какво да направите!

Прибирате се от дълъг работен ден и нямате търпение да влезете вкъщи. Втурвате се към спалнята, приготвяйки се да ви стане уютно и удобно, и нямате търпение да започнете да се събличате. Когато го направите обаче, забелязвате нещо в огледалото. Ребрата ви са белязани от поразителен червен обрив. Докосвате областта, където е обрива, а кожата ви стои чувствителна. Боли! И не за първи път забелязвате този проблем.

Опитайте да регулирате или разхлабите сутиена си

 

На първо място, най-очевидната причина за този проблем може да бъде, че сутиенът ви е твърде стегнат за вас. Може да носите сутиена си на най-тясната закопчалка, за да се стегне допълнително. Въпреки това, ако е плътно врязан в гръдния кош, това може да раздразни кожата ви и да причини дискомфорт и болка през целия ден.

 

Досадното в случая е, че може да не го забележите в началото. Когато сложите сутиена, първоначално може да ви бъде напълно удобно и да се почувствате много добре. С течение на деня обаче, нещата се променят и става все по-лошо, докато накрая не получите обриви и кожата ви не бъде напълно раздразнена. В този случай се опитайте да разхлабите сутиена и вижте дали това помага.

 

Уверете се, че носите правилния размер бельо

 

Разбира се, другото нещо, което може да ви причини болка, е да носите грешен размер сутиен или гащички. Формата и размерът на тялото ви могат да се променят по различни причини. Например, може да откриете, че хормоналната промяна означава, че наддавате или отслабвате. Не изпадайте в паника.

 

Най-доброто, което можете да направите, е да се уверите, че редовно сте във форма за правилния сутиен. Колкото по-скоро разберете какъв размер сте, толкова по-добре за вас и вашето удобство. Затова потърсете бра-фитинг консултация от консултант-професионалист в сферата. Някои бутикови магазини за бельо предлагат подобни услуги, при това напълно безплатно.

Търсете сутиени, които ви подхождат

 

Ако сутиенът ви се впива в ребрата, има голям шанс да не е подходящият модел за вашата фигура. Може да намерите за по-подходящ например, олекотен сутиен или сутиен без банели. За щастие, имате голям избор от различни модели, които биха били подходящи точно за вас и вашата форма, и разбира се за размера на вашия бюст. Със сигурност си струва да изпробвате най-различни видове сутиени и да видите какво би ви подхождало на вас най-добре. Винаги залагайте на магазини, които предлагат дамско бельо само от доказани производители.

Изберете сутиен без банели

Може да откриете, че изборът на сутиен без банел е най-доброто решение за вас. Много  често се случва жените да открият, че проблемът е в банела. Това най-често се случва при дами с голям гръден кош.

Заключение

Ако изпитвате болка и това е причинено от сутиена ви, най-лошото нещо, което можете да направите, е да игнорирате първоизточника на всички неудобства. Разрешаването на проблема възможно най-бързо е единственият начин за справяне. Бельото ви трябва да ви бъде удобно и да ви кара да се чувствате спокойни. Промяната на стила, който носите, както и размера, може да бъдат от голямо значение. Ако това не помогне обаче, може би е разумно да потърсите Вашия лекар, за да проверите дали болката и дискомфортът, които изпитвате, не са признак за нещо друго.

 

 

Коментирайте статията

коментариПрепоръчани