.
.

Фактори, които нарушават тренировката ви


За да се радвате на добри резултати от физическата си активност и да вървите все по-напред и нагоре в изграждането на желаната фигура, трябва да притежавате редица качества и навици, на които да не изменяте никога.
В тази статия ще се спрем на някои от нещата, които ни пречат да се отдадем на тренировката си на 100%. Ако успеете да ги елиминирате по време на тренировка, вие ще имате възможност да тренирате значително по-ефективно и да постигнете отлични резултати.
Разбира се, за всеки човек тези фактори могат да бъда различни, но най-общо това са:
Липса на концентрация
Не мислете, че концентрацията е необходима само при полагане на изпити и умствена активност. Тя е важен фактор и в спорта. За да се радвате на добра концентрация ви е необходим здрав сън и почивка. Няма как да тренирате успешно, ако предишната вечер сте си легнали в малките часове. Достатъчно сън и добра мотивация за тренировка са два от факторите за повече отдаденост към физическите ви занимания и спорта, с който сте решили да се занимавате.
Липса на подходящ екип и обувки.
Неудобните дрехи и обувки по време на спорт могат не само да попречат да покажете на какво сте способни, но и да бъдат причина за неприятни травми. Изключително важно е да изберете идеално прилягащи по крака маратонки или кецове, за да не си причините контузии по време на физическа активност. Същото се отнася и за спортния екип. Ако долницата ви се свлича или е прекалено дълга и непрекъснато трябва да я оправяте, вие няма как да мислите изцяло за упражненията и тренировката си. Прекалено впитите в тялото спортни дрехи могат да ви накарат да се чувствате дискомфортно и да причинят претопляне на организма. При по-хладно време, липсата на добра екипировка може да стане причина за простуда.
Лошо време
Въпреки голямото ви желание да потичате в парка или да правите упражнения на открито, лошото време може да провали плановете ви в най-неподходящия момент. Добре е винаги да имате план В, особено ако не разполагате с много свободно време и държите да тренирате регулярно.
Странични фактори
Това могат да бъдат:
– прекалено многото телефонни обаждания,
– хора, които ви заговарят, докато тренирате,
– приятелите, с които тичате за компания.
Искате да отделите време и за тях и спирате тренировката или нарушавате ритъма си. Понякога е по-добре просто да оставите телефона в къщи или да го изключите, за да се посветите на 30 минути джогинг, без нищо да ви разсейва и прекъсва.

Коментирайте статията

коментари