.
.

Часовникът – незаменим аксесоар


Часовникът – незаменим аксесоар

Стилните мъже не знаят как да носят кафяви обувки с черен колан, предварително вързаната папийонка или пижама извън къщата. Когато става дума за часовници, хората са малко размирни по отношение на правилата. Често виждаме мъже, носещи напълно неподходящ часовник за тяхното облекло или да проверяват времето на всеки пет минути, когато са на среща. В следващите редове ще ви запознаем с правилата за носене на часовник.

1. Носете часовника на ръката, на която ви отива
Ако трябва да следваме старите традиции за носенето на часовник, хората биха ви казали да не го носите на доминантната си ръка. За щастие, днес няма причина, която да ви спре да го носите на, която и да е ръка, стига да се чуствате комфортно и да ви харесва. Не позволявайте на стари, изтъркани традиции да определят къде да носите своя часовник.

2. Честото проверяване на часа, също има последици

Въпреки, че един хубав мъжки марков часовник е уникален аксесоар, честото перчене и втренчване в него, носи отрицателни социални последици. Дори ако, точно това е причината да го носите, проверяването на часа е адекватно да се прави дискретно или когато сте сам. Ако сте на бизнес среща, романтична среща или социално събитие – не проверявайте часовника си пред други хора. Такова поведение, показва на хората около вас, че мислите за други неща и че вниманието ви не е насочено към тях.

3. Подбирайте часовникът си според облеклото, което носите
Човек не би седнал да се препича на плажа със зимно яке, така и вие не бихте искали да носите вечерната си рокля с часовник си за гмуркане. Опитвайте се да съчетавате часовника с дейността, която извършвате или повода на събитието, което ще посетите. Хубаво е да се взима в предвит и облеклото с което ще сте облечени, както и стилът на часовникът с, който бихте искали да бъдете.
4. Възхищавай се на чуждите часовници от разстояние
Точно както никога няма да докоснете портфейла на друг човек, не очаквайте да го направите и с часовника му. За много хора часовникът е единственото бижу, което те притежават или носят и се гордеят с това, че той без прах, без пръстови отпечатъци и добре полиран. Можете най-учтиво да поискате да видите чужд часовник, но не очаквайте притежателят му да го извади от китката си.

5.Не носете един и същ часовник всеки ден
Дори ако притежавате само един хубав часовник, не трябва да го носите всеки ден по няколко причини. Първо, ако харесвате часовникът си, дайте му почивка, така ще го запазите по-дълго. Второ, един часовник е рядко подходящ за разнообразието от дрехи, които човек ще носи в през седмицата. Офисът, фитнес залата, спортни събития, вечери и партита изискват различни дрехи, както и различни часовници. Независимо от бюджета си, опитайте да създадете малка колекция от реномирани часовници, които да отговарят на всички ваши нужди през седмицата.

Коментирайте статията

коментари