.
.

5 Фактора при Планирането на Сватба в Ресторант


5 Фактора при Планирането на Сватба в Ресторант

Сватбата в ресторант е бюджетен вариант за двойката, особено ако я сравните с другите налични варианти. Плюсовете на такива сватби включват:

  • Организират се сравнително бързо;
  • Могат да бъдат в пъти по-евтини;
  • Качеството на храната е гарантирано;
  • Атмосферата е уютна и интимна;
  • Получавате класически декор за по-малко или дори без пари.

Като всяко друго тържество обаче, и това си има своята специфика. Въпреки че този тип сватби са лесни за организация, това не означава че такава изобщо липсва. Ако планувате да резервирате ресторант за сватба, ето какво трябва да имате предвид:

1. Цена за всичко

Броят гости не е единственият фактор, който ще окаже влияние върху крайната цена. Неща като конкретна дата, ден и час също си казват думата. Не забравяйте и че най-вероятно ще трябва да заплатите допълнителна сума, ако тържеството ви надхвърли някакво време. Имайте предвид че ресторантите са най-пълни в петък и събота, което съвпада и с предпочитаните дни за сватби. И тъй като ресторантът ще трябва да обслужи сватбените ви гости, те ще трябва да се лишат от дохода от други клиенти. Затова резервирането на цял ресторант може да се окаже една идея по-скъпо начинание ако изберете да празнувате в пиков ден. Независимо от това, сватбите в ресторант остават едни от най-бюджетните. Все пак спестявате от наемането на редица неща като маси, столове, покривки и персонал, така че няма да има нужда да си търсите да ги наемате допълнително.

2. Допълнителна декорация

Един от големите плюсове на сватбата в ресторант е че помещението вече изглежда достатъчно изискано за такова тържество. Единственото за което трябва да помислите е допълнителния декор и цветните аранжименти, ако желаете такива. Повечето ресторанти позволяват да си донесете собствени цветя, покривки и допълнителна декорация, но все пак е добре да обсъдите нещата с управителя на заведението, за да не станете жертва на мискомуникация. 

3. Меню и качество на храната

Главния плюс на сватбите в ресторант е храната, която ще бъде сервирана. Тъй като тържеството ви ще е семпло така или иначе, не е хубаво да му отпускате края с обикновена храна – тук е моментът да поглезите гостите си с нещо невероятно. Обаче не скачайте и в другата крайност и не залагайте на прекалено рискови и специфични ястия. Добра идея е да се допитате до гостите си относно техните предпочитания, за да можете да изберете меню, което да угоди на всички.

4. Настаняване на гостите

Обсъдете разположението на масите предварително, защото някои ресторанти позволяват промени, докато други – не. Помислете как най-добре да са разположени местата, така че на гостите ви да им е максимално комфортно, но и да има достатъчно място за танци. Най-добре е да отидете на място и да изговорите желаното от вас разположение с мениджъра, както и да уточните всякакви други детайли. 

5. Комуникация с персонала

Като заговорихме за меню, добре ще е да обсъдите с мениджъра на ресторанта дали ще се справят с приготвянето на избраните от вас ястия в такива големи количества. Комуникацията ви с персонала да е на ниво, за да си осигурите безпроблемна сватба. Обсъдете възможността да си донесете десерт ако ресторантът не може да ви предложи опции подходящи като за сватба. Или вариант за допълнително количество алкохол. 

Коментирайте статията

коментари