.
.

6 съвета за по-дълъг и здравословен живот


6 съвета за по-дълъг и здравословен живот

Понякога само малката промяна в живота ни може да ни пренесе към онова ново начало, от което всеки се нуждае. От пълен рестарт или леко „посръчкване“ има нужда часовникът на всеки от нас… Битовизъм и всичко, което прави усещането за качество на живота пълноценно.

Ето и една част от съветите на диетолози, които в голяма степен могат да ни помогнат да живеем по-качествено и стойностно, приемайки полезни храни.

Предлагаме ви, 6 съвета за по-дълъг и здравословен живот.

Стартирай програма здравословен живот, сега!

  1. Опитайте да намалите общите количества мазнини в ежедневното меню – диетолозите съветват да се избират млечни и месни продукти с минимални количества на мазнини. Добре е да се избягват пържените храни, а да се набляга на готвене на пара, скара или фурна.
  2. Силата на целулозата – богатите на целулоза храни са изключително важни за здравето. Те спомагат за намаляване телесната маса, засищат за дълго стомаха, доставят много витамини, фибри, минерали и съдържат малки количества калории. Целулозата в храните, спомага за намаляване на липидите в кръвта.
  3. Намалете съдържанието на бяла захар – тя не е нито полезна, нито съдържа ценен състав. Ето, защо свеждането й до минимални количества ще допринесе за по-добро качество за по-дълъг и здравословен живот. За десерти и подслаждане на напитки като кафе и чай използвайте подсладители.
  4. Намалете употребата на готварска сол – тя е колкото полезна, така и вредна, ето, защо границата между ползата и вредата и е едва доловима. Експертите по диетично хранене са категорични, че приемът й трябва да е сведен до минимум, предвид и факта, че се съдържа в големи количества във всеки готов хранителен продукт.
  5. Телесната маса – когато страдате от наднормено тегло, то добре е да наблегнете на храните богати на целулоза. С тяхна помощ ще намалите мазнините, захарта и приема на алкохол. Поставете си реално цели за здравословен живот. Например, да сваляте 0,5 или 1 кг. седмично. Дори за хората, които нямат проблеми с теглото е важно да изградят здравословни хранителни навици. Храни богати на целулоза, пълнозърнест хляб, подове и зеленчуци могат да подобрят както вътрешното, така и външното усещане на организма. Важно е ,правилният начин на хранене да се поддържа редовно и да се превърне в начин на живот. Само така и с напредване на възрастта, опасенията от наднормено тегло ще бъдат премахнати. По този начин, гарантирано ще си подсигурите по-дълъг и здравословен живот.
  6. Здравословното хранене не означава да се откажем от храната и удоволствията свързани с нея. Не се стряскайте ако в самото начало ви е трудно да привикнете към новия режим на хранене. Всичко трябва да става поетапно, за да не приема промяната като стрес, организма. Не изпитвайте вина, ако на моменти нарушите хранителния режим. От значение е да се придържате към здравословни навици за по-дълъг период от време. Това включва и да загърбим заседналия начин на живот.

Още полезни съвети и интересни статии за здравословен начин на живот, научете Interpolezno.com.

Коментирайте статията

коментари