.
.

6 Съвета за пътуване с бебе в самолета


6 Съвета за пътуване с бебе в самолета

Всички знаем, че с бебче под ръка, дори и най-обикновенните задачи изведнъж придобиват нови нива на трудност, и се превръщат в предизвикателство. Пътуването със самолет не прави изключение. Но с правилното планиране и добрите съвети, дори и това може да се превърне в забавно приключение. Ето как:

 

1. Резервирайте полет без прекачване

Ще си спестите доста тревоги и допълнителни главоболия, ако пътувате без прекачване до желаната дестинация. Дори и да ви излезе по-скъпо, повярвайте когато казваме, че бебето е само по себе си достатъчна задачка, и прекачванията могат да ви дойдат в повече. В днешни дни има достатъчно нискотарифни самолетни компании, които ще ви извозят по-евтино, така че не е нужно да спестявате и чрез прекачвания.

 

2. Ако полетът е дълъг, купете билет и за бебето

Да, да държите детето на ръце ще ви излезе доста по-евтино. Но нищо не може да се сравни с удобството на това да окупирате сами пасажерското си място. Ако ще летите само час-два, няма да имате проблем да държите бебето на ръце, но ако полетът ви ще трае по-дълго, със сигурност е добра идея да купите място и за бебето. Повечето авиокомпании предлагат намалени цени за билети за деца, така че задължително се възползвайте от тях, ако ще пътувате по-дълго.

 

3. Бъдете подготвени, ако полетът ви закъснее

Колкото и добре да сте подготвени, случват се непредвидени ситуации. Често се случва полетът да закъснее или дори да не излети в същия ден. Затова е добре да сте подготвени с допълнително храна в багажа, дрешки и бебешка козметика. Бъдете сигурни, че ако ви се наложи да си купите необходимите неща от летището или от непознат град, те ще ви излязат доста по-скъпи. Освен това, закъснението на полета ще е достатъчно изнервящо за вас, а бебето може да стане кисело, ако не го преобуете и нахраните, когато има нужда. Добре е да знаете и как да си поискате обезщетение при закъснение на полета, затова прочетете по темата предварително, за да сте подготвени.

 

4. Пригответе допълнителни дрешки за в самолета

Климатът в самолета често е доста хладен и се усеща течение. Погрижете се за бебешока, като подготвите шапчица и връхно одеалце. Избягвайте и другата крайност – да навличате детето с много и дебели дрехи. Ако му стане горещо, то ще се изнерви и изпоти. Най-практично е да изберете суитшърт или одеалце с качулка, които да му слагате при нужда.

 

5. Подгответе качествена бебешка храна

Както всички знаем, храната в самолета не е препоръчителна, особено за деца и бебета. Подгответе вкусно и полезно хапване за вашето бебче вечерта преди да излетите. Не забравяйте да опаковате по-голямо количество, в случай че има нужда да го храните повече пъти от предвиденото. По-добре е храната да остане, отколкото да не сте подготвени за непредвидени ситуации.

 

6. Погрижете се за бебчето в самолета

Когато се качвате в самолета, пазете бебето докато пътниците приберат багажа си. Спазвайте инструкциите за поставяне на детето в столчето за пътуване, за да му е възможно най-комфортно и да е в безопасност. За да намалите дискомфорта му в ушите, дайте му да смуче биберон, докато самолетът се издига или спуска. 

Коментирайте статията

коментари