.
.

5 начина да осигурим на детето си повече време навън


5 начина да осигурим на детето си повече време навън

Съвременното ежедневие не дава възможност на децата да играят пълноценно. Повечето време те или учат, или стоят пред екраните на лаптопи, таблети, телефони и други устройства. Има ли начин да се преборим с това? Как да осигурим повече време за игри и забавления навън?

Децата трябва да бъдат научени, че игрите навън са полезни за тях. Те ще растат здрави и щастливи, ако тичат, подскачат и играят на воля на чист въздух и сред природата. Ето няколко начина, които може да опитате в тази посока:

Създайте си традиция да карате колелета заедно

Карането на колело е полезно. Освен че е физическа дейност, то ви дава възможност да прекарате повече време заедно. Изберете си един или два дни от седмицата, когато да ходите да карате колелета заедно.

Оборудвайте двора на дома си или къщата на село с подходящи катерушки, пързалки и други

Какво по-хубаво от спокойствието на дома и място навън, на което да си играеш. Ако имате къща с двор, възползвайте се и осигурете занимания на децата. Катерушки, басейни, люлки – всичко това ще ги държи далеч от технологиите, позволявайки им да се забавляват на воля.
Открийте подходящата детска къща, палатка или надуваема площадка, където вашето дете ще прекара безброй часове, изпълнени със забавления.

Организирайте игри навън с други деца

Игрите навън с други деца са полезни за социализирането. Уговорете се с други майки с деца от вашия район. Изберете подходящо място (детска площадка или парк), където децата да се срещат и да играят. Ако е нужно, носете и подходящи аксесоари за игри: топка, федербал и др.

Ходете по-често пеша, особено когато е топло

Ходенето пеша е полезно. А и така давате добър пример на детето си. През топлите месеци избягвайте колата, изберете разходката.

Ежедневни разходки в парка или пикник

Ако близо до вашия дом има парк, може да организирате съботно-неделен пикник. А децата да поканят приятели, с които да поиграя различни спортове навън.

 

Колкото повече време прекарват навън вашите деца, толкова по-здрави ще бъдат. Използвайте летните месеци за открити игри и много красиви спомени навън.

 

Източник: Comsed.net

Коментирайте статията

коментариПрепоръчани