.
.

Гъбички по ноктите – лечение, профилактика, медикаменти


Гъбички по ноктите – лечение, профилактика, медикаменти

Всички гъбични заболявания на хората са от инфекциозен характер, т.е. причинени от патогенни гъбички. Най-честите места на заразяване с гъбични инфекции са кожата и областта на ноктите
Счита се, че едни от най-разпространените заболявания, причинявани от патогенни гъбички, в света се разпространяват от гъбички, принадлежащи към рода Candida, а пък видът Candida albicans (бяла гъбичка) е техен основен представител…

Инфекцията се осъществява чрез контактуване с болен човек, ако правилата за лична хигиена не са спазват. Инфекция с онихомикоза – гъбичките по ноктите на краката и ръцете, често се случват чрез старите и износени обувки, затова съветът ни е, ако притежавате стари и износени обувки, въпреки сантимент към тях, просто ги изхвърлете.

Други места, където се прихваща този тип инфекция са басейни, фитнес зали, сауни, dance студиа и друхи сходни.

Лечението на това заболяване е доста дълго, но лекарства понастоящем се намират на фармацевтичния пазар с голямо разнообразие – като започнем от кремове и мазила, стигнем до специални спрейове, лакове и други перорални противогъбични средства.

Невъзможно е да не забележите появата на гъбички на на ноктите.
Ноктите се променят на сиво, бяло, кафяво, черно, жълто или зелено и започват да се разпадат, напластяват. Пациентите често страдат от сърбеж на кожата в областта около ноктите.

Тъй като болестта прогресира, е важно навреме да реагирате, в случай, че вече е доказано, че имате гъбички по ноктите. Микозата на ноктите се наблюдава главно при възрастни хора, при децата поражението на нокътните фаланги е изключително рядко. Гъбичните заболявания на всички органи и тъкани се образуват при хора само, когато има рязко намаляване на имунитета, или рязка промяна в рН на кожата и ноктите, както и с при наличие на хроничните заболявания, свързани с възрастта. Рисковите фактори за този проблем са: метаболитни нарушения, затлъстяване, диабет, стомашно-чревни заболявания, щитовидната и надбъбречната жлеза, лошо движение и болки в областта на крайниците.

Лечение на микозата на ноктите
Към днешна дата в арсенала на съвременната фармацевтична индустрия има пълен набор от ефективни средства за защита срещу гъбички от местни и общи действия за бързото унищожаване на неприятно заболяване. С оглед на голямото разнообразие от лекарства, както и индивидуалните характеристики на всеки конкретен случай, гъбична инфекция на тъканите, органите, лигавиците трябва да се прегледа от личен лекар и едва след изписването на конкретни медикаменти, да се приедприемат действия по лечението им.

Коментирайте статията

коментариПрепоръчани