.
.

Как да мием бебешките дрешки?


Как да мием бебешките дрешки?

Измиване на детски дрехи
Бебешките дрехи винаги трябва да са чисти и подредени. По правило това е много трудно начинание, тъй като всяко облекло си има своите специфики за пране, изискване за гладене и т.н.

Сокове, картофено пюре, плодове, зеленчуци, чай оставят упорити петна по дрехите. Необходимо е да се постигне перфектна чистота, така че всички замърсители да могат да бъдат измити, в противен случай е възможно проявата на алергични реакции. Да, и от естетическа гледна точка е много по-приятно, когато бебето ходи в пресни и спретнати дрехи. Целият процес на измиване е разделен на 3 етапа:

1. Измиване и изплакване. Бебешките дрехи трябва да се мият отделно от възрастните. Струва си да се използват само специални детски препарати. Процесът на изплакване обикновено се извършва от перална машина. Но ако говорим за миене на ръце, то трябва да отбележим, че е необходимо да се обърне специално внимание на прането на ръка. Неприемливо е частиците прах да останат върху дрехите. Затова е необходимо да смените водата поне 5 пъти. Първо, можете да изплакнете с топла вода, а последния път – в студена.

2. Сушене. Много е удобно, че съвременните перални машини имат функция за сушене, което значително опростява процеса, като се има предвид, че детските дрехи трябва да се мият често. Има и деликатни тъкани, които изискват специални условия на измиване и сушене. Съветваме ви винаги да спазвате стриктно инструкциите на етикета на продукта, за да поддържате добър външен вид на дрехите за дълго време.

3. Гладене. Гладенето на дрехи с пара ще помогне за премахването на всички бактерии, останали след измиване, което е особено важно през първите месеци от живота на детето, когато тялото му все още не е в състояние да се бори с факторите на околната среда. По същата причина бебешките дрешки трябва да се гладят от двете страни. Внимателното полагане на грижи за нещата на детето е един от компонентите на неговото здраве. Не пестете време и усилия за цялостно измиване на детските дрехи.

Коментирайте статията

коментариПрепоръчани