.
.

Няколко съвета при избора на дамска чанта


Няколко съвета при избора на дамска чанта

Предвид голямото разнообразие на дамски чанти, изборът на такива никога не е бил лесна задача. Ето защо доста често е наложително да избираме измежду 2 или пък дори повече типове чанти като за целта се съобразяваме със събитие, ден или сезон, когато ще се използват.

Поради тази причина изборът може да се окаже доста труден. Една чанта е необходимо не само да подходяща на облеклото, но и на цялостния стил, което включва цветовете, вида, дизайна и др.

Има няколко основни вида, на които се разделят чантите. Това са:

  • Официалните;
  • Ежедневните;
  • Пазарските;
  • … др. видове;

И все пак, нека обърнем малко повече внимание на отделните видове. Официалните чанти обикновено са в по-тъмни цветове, което ги прави подходящи за съчетаване, както с дълги рокли, така и с панталони и/или сака. Силно препоръчително е дадената официална дамска чанта да бъде изработена от еко кожа и да бъде в тъмни нюанси. Обикновено чантите от типа „плик” също излъчват стил, а освен това изразяват представителност и деловитост. Въпросният модел чанти тип „Плик” не само, че е атрактивен, но и също така придава красота на всяка една дама.

Чанти с панделка – това също е популярен вид, който в зависимост от модела може да се използва ежедневно или пък при официални поводи. Това е така, защото панделката придава добър външен вид и разчупеност на текущото строго официално облекло, както и като цяло при съчетание с дрехите.

Обикновено дамските чанти с панделка имат сладък вид и изглеждат симпатично. За тях са характерни меките цветове, които пораждат спокойно чувство и излъчващ сексапил – което ги прави още по-подходящи за подчертаване на женствеността и естетиката при дамите. Някои модели чанти предлагат „мобилни” панделки, което означава, че те не са фиксирани, а могат да се премахват или закрепват с помощта на специална катарама.

Когато избирате чанта, препоръчително е да не обръщате внимание единствено на външния вид, а да вземете предвид и вътрешността. Тоест, облицовката трябва да е надеждна и здрава, а наличието на повече отделения и джобове би позволило систематизиране на вещите ви, така че организираността да е по-добра. Ето защо и за чантите важи правилото, че външния вид не е всичко!

Що се отнася до пазарските чанти, към днешна дата доста организации обръщат сериозно внимание на екологията. Именно в тази връзка те предприеха някои действия – като например да таксуват покупката на найлонови торбички. Ако искате да сте стилни, по-добре се откажете от този тип и заложете на стилни и елегантни пазарни чанти, които биха ви придали много по-добър външен вид, а също така ще има възможност и за съчетаване с облеклото ви.

И за финал: Освен на вида и гъвкавостта, които са важни при една дамска чанта, обърнете внимание и на здравината й. Този важен аксесоар не само, че трябва да се съчетава подобаващо с облеклото, но и да бъде достатъчно здрав, за да побере всички нужни вещи.

Коментирайте статията

коментари