.
.

Как да се отървем от кокоши трън


kokoshi trun

сн: lechitel.net

Народната медицина винаги е била една от предпочитаните, предимно при по-възрастните хора.
Младежите, когато получат болка, тичат при доктора, но по-възрастните, преди да потърсят лекарска намеса опитват с т. нар. бабини съвети.

Може да Ви се струва смешно, но именно бабините рецепти в много от случаите помагат. Няма да изреждаме примери, ще споменем само за народни рецепти за лечение на кокоши трън и вариантите, чрез които да се отървете от него.

Първо, няколко думи за кокоши трън. Научното му наименование е клавус (clavus). Най-просто казано, представлява мазолесто втвърдяване, което може да се срещне както на краката, така и по ръцете.

Как да разпознаем кокоши трън? Ако е на място, например по краката, лесно би могъл да се идентифицира, тъй като създава дискомфорт и дразнене на кожата. Ако е по ръцете – също лесно се идентифицира, тъй като се вижда – издутина на кожата .

Как можем да се излекувате от кокоши трън? Най-добре е да се консултирате със специалист по кожни заболявания, като преди това се обърнете към личен лекар.

Според народна рецепта, кокоши трън може да се премахне по следния начин:
Обелка от картоф се поръсва на средата със салицилов прах. Вечер, преди лягане, се поставя върху кокошия трън и се прилепва с лекопласт. Оставя се през нощта, а на сутринта се премахва. Прави се 3 поредни нощи. При тази рецепта от народната медицина се очаква кокошия трън да омекне, след което да падне. Когато това се случи, трябва да дезинфектирате с кислородна вода или риванол.

Съществува и друг вариант за предотвратяване или премахване на кокоши трън, чрез

змийско мляко. Сокът на змийското мляко притежава свойството да премахва подобен тип кожни образувания.

Змийското мляко е полезно още и за предотвратяване на редица други заболявания, здравословни проблеми, за които можете да потърсите информация в Интернет.

Коментирайте статията

коментари