.
.

Какво представлява паник атаката


Какво представлява паник атаката

Малко експерти се съмняват в тезата, че паник атаките и вегетативно-съдовата дистония (VVD) не са проблем на човек, а само симптоми, които показват наличието на други проблеми. Тези твърдения често имат дълбоки корени и ниска степен на осъзнатост.

Как точно да разпознаем наличието на паник атака? Как да разберем за наличие на паник атака? Именно на тези въпроси ще Ви отговорим в настоящата статия.

Появата на страх, състояние на тревожност, изтръпване на крайници, учестено сърцебиене са сред основните систоми за наличие на паник атака.

Ако се чувствате по начин, описан по-горе, то тогава трябва сериозно да се замислите за това, дали наистина не сте под паническа атака.

Естетсвено, паник атаката може да е временна, а може и да е дълготрайна.
Лекарският преглед е първото важно нещо, към което Ви насочваме. Ако след това се установи, че имате нужда от медикаменти, то започнете лечението мигновено.

От къде идва паник атаката и каква е причината за нейната поява?

Стресът, под който всеки един от нас е изложен в ежедневието се явява основен причинител, основна причина и пречка за появата на панически състояния.

 

Както знаете, всеки симптом съдържа определено послание, което  се предава на човек. Какви съобщения съдържат паник атаките? Какво използва паник атаките, които несъзнаваното се опитва да предаде на човека?

Какво използва паник атаките, които несъзнаваното се опитва да предаде на човека?
Първо съобщение. Не можете да живеете така!
Второ съобщение. Не можете да се отнасяте така!
Трето послание: Да живееш без цел на живота означава да лишиш живота си от нещо много важно!
Опитът да се помноге на хората, страдащи от панически атаки в периода от 2011 г. до 2019 г. (размер на извадката е над 100 387 случая) убедително показва, че за хората с панически атаки и IRR са с подходящи три съобщения. Това са прости, но също толкова ценни послания за всички. Зад всяко такова послание се крие индивидуален житейски сценарий и в същото време се проследяват общи модели, които неизбежно водят човек до панически атаки или IRR.

 

Първо съобщение. Не можеш да живееш така! Да бъдете в незадоволително психоемоционално състояние дълго време, без да предприемате решителни стъпки за разрешаване на ситуацията и да се измъкнете от нея възможно най-скоро.
Всички хора, които са развили пристъпи на панически стрес, паник атаки и VVD, имат неблагоприятен период от живота, еднократни или многократни отрицателни събития, причиняващи продължителен стрес, и незадоволително психоемоционално състояние. С една дума, човек страда, живее в това състояние и си позволява да живее така в продължение на много месеци или години, без да разрешава проблема.

Второ съобщение. Не можете да се отнасяте така!
Хората с панически атаки имат специфично чувство за себе си. По правило те имат дълбоки убеждения в категориите на безпомощност и отхвърляне. Конкретните реализации на такива убеждения, категориите на безпомощност, които срещнахме на практика изглеждат по следния начин – аз съм слаб, аз съм безпомощен, незначителен съм, не съм способен на нищо, не контролирам ситуацията и други. Конкретните реализации на убежденията, категориите на отхвърляне, които срещнахме на практика, са както следва – не се нуждая от никого, не ме харесват, аз съм по-лош от другите, лош съм, аз съм извън този свят и други.

Трето послание: Да живееш без цел на живота означава да лишиш живота си от нещо много важно!
Има още един проблем, който трябва да бъде решен и без периодично прекратяване на паник атаки. Това е така нареченият екзистенциален проблем (липса на смисъл в живота). И за това трябва да намерите отговори на въпросите – кой съм аз за света, защо съм тук, защо съм дошъл, каква е целта ми, каква е основната цел на живота ми?

Коментирайте статията

коментари