.
.

Ценни съвети за реорганизиране на Вашата кухня


В настоящата статия можете да видите няколко интересни идеи, благодарение на които да реорганизирате кухнята си така, че да Ви бъде в помощ и да Ви спести време и излишни движения, докато готвите любимите ястия на семейството си.

Съвет №1 – Определете кухненското оформление, което отговаря на вашите нужди
Не е нужно отново да напомняме, че кухнята е сърцето на къщата, на домакинството. От там се раждат новите идеи за почивка, от там се обсъждат щастливите, а понякога и не толкова щастливи, моменти, мигове.

Повечето от нас вероятно ползват работния триъгълник в кухнята. Това се отнася до оптималната връзка между мивката, печката и хладилника, разположени на разстояние не повече от 6 фута. Правилният „работен триъгълник“ е предназначен да намали ненужните стъпки при готвене в кухнята. Можете да се възползвате и Вие от този тип разположение на уредите, особено ако сте в процес на закупуване на нови кухненски мебели.

2. Използвайте кухненски шкафове и мебели, изработени от висококачествени материали

Шкафовете осигуряват сърцето и душата на кухнята, както и се сливат с тона и стила на цялото жилище. Независимо дали предпочитате традиционен вид или съвременна кухня, фронта на чекмеджетата и вратите на шкафовете, които избирате, акцентират върху красотата на кухнята, като същевременно не бива да се изключва и здравината. От съществено значение е да се вземат предвид както естетиката, включително цветът и стилът, така и функционалността и здравината.

Въпреки че има множество различни материали за шкафове, в момента най-популярни са твърдите дървесни видове, дървените фасети и синтетичните материали.
Често мебелите биват създавани от топола, череша, дървени фасети, МДФ, ПДЧ и други.

Дървени фасети – често се предлагат в тънки листове, наречени фурнири, които се полагат върху смола от дървесни частици или MDF.

Синтетика – процесът е подобен на гореспоменатия дървен фурнир, с изключение на факта, че фурнирният материал е PVC вещество, което обикновено притежава по-голяма трайност и по-ниска цена. Често се използва в търговски приложения и институции, както и в помещения, предразположени към влага.

Каквато и кухня да изберете, трябва да знаете, че онлайн Ви очаква богато разнообразие от продукти и за разлика от миналите години, по времето на соца, когато се предлагаше един вид кухня, то сега имате възможността да избирате измежду хиляди предложения. Нещо повече, можете да опитате и кухни по задание и според Ваши конкретни изисквания.

Коментирайте статията

коментари