.
.

Дамски спортни обувки


Дамски спортни обувки

Спортните обувки са необходими на всички хора, които професионално се занимават с физическа култура или водят активен начин на живот. Наред с това, спортните обувки се използват и за ежедневно носене заради комфорта и удобството, които осигуряват. Оособено голямо е разнообразието на модели при дамските спортни обувки, сред които всяка почитателка на съвременните модни тенденции ще открие вариант за себе си.

Спортните обувки за жени всъщност се нареждат сред най-популярните обувки, предпочитани от нежния пол. Освен неизменните кецове и маратонки съществуват и много други съвременни варианти на дамски спортни обувки, които изглеждат изключително стилно и същевременно осигуряват на дамите неповторимо усещане за лекота. Някои модели са изработени от висококачествена отоплителна материя и могат да бъдат носени през зимата, като ефективно предпазват краката от студа.

Дамските спортни обувки са изключително подходящи за активен отдих, фитнес занимания, физкултура, бягане, каране на колело, разходки в парка и всякакъв друг вид развлечения. С маратонки е много удобно да се пътешества, което ги прави идеален вариант за любителките на туризма – на практика носенето на спортни обувки не предизвиква мазоли и осигурява максимален комфорт дори и в най-горещото време на годината. Отново за летния сезон най-известните марки дамски спортни обувки предлагат прекрасни модели, изработени от „дишаща“ материя.

През последните години тенденциите в спортните обувки за представителките на нежния пол постигнаха истинска революция. Днес на практика дамските спортни обувки могат да се съчетават с всякакви дрехи от гардероба на модерната жена – костюми, джинси, поли, панталони. Комбинацията между спортни обувки и което и да е от изброените облекла е много подходяща не само за ежедневието, но и за някои по-специални случаи като среща на випуска, парти за рожден ден и др.

Нека обаче обърнем внимание на дамските спортни обувки, които се използват най-вече за занимания във фитнес залата. Най-подходящи за тренировки са класическите модели с плоска подметка. По правило те се допълват от отропедична стелка, която следва формата на стъпалото и намалява натоварването върху него при изпълнение на различните видове упражнения.

Може би най-атрактивни сред дамските спортни обувки са моделите с платформа. Те имат оригинален външен вид и успяват да осигурят достатъчна степен на комфорт за разходка или активен отдих. За професионалните спортистки те не са най-удачният вариант, тъй като напрежението не се разпределя равномерно върху глезена и стъпалото на крака. Модерното им излъчване обаче със сигурност не може да бъде подценено.

Дамските спортни обувки с платформа са изключително подходящи за ниски млади девойки, които искат да изглеждат по-високи и да привличат вниманието върху себе си. Платформата може да има различна височина, като в някои случаи може да достигне 20 сантиметра – тоест благодарение на нея ръстът на момичето значително ще се увеличи.

Спортните обувки, предназначени за жени, отдавна са надраснали предназначението си на удобни обувки за физически упражнения. Днес те представляват модно, стилно и оригинално допълнение към съвременната визия на дамата.

Коментирайте статията

коментариПрепоръчани