.
.

Защо да избираме качествени обувки


Защо да избираме качествени обувки

Решили сте да купувате обувки на детето си и се чудите дали да изберете детски обувки от естествена кожа, или такива на по-ниски цени? Е, ние определено препоръчваме да изберете първия вариант, понеже евтините обувки определено са с по-ниско качество, а качеството на обувките е изключително важно както за комфорта, така и за здравето на вашето дете. Ще ви запознаем с основните ползи на висококачествените обувки и ще ги сравним с недостатъците на използването на нискокачествени такива.

 

Ако изберете да закупите висококачествени обувки за детето си, това ще доведе до по-добър комфорт и повече положителни преимущества за здравето на краката му, което от своя страна се отразява на цялото тяло. Затова не наблягайте предимно на дизайна. Да, вярно е, че обувките трябва да ви харесат, но същевременно трябва и да са ви удобни, и да са достатъчно качествени, че да не доведат до неприятни проблеми и последствия. Все пак прекарваме голяма част от времето си на крак и именно краката ни са отговорни за носенето на цялата тежест на тялото, затова обувките трябва да са удобни. Съответно, висококачествените обувки целят да предоставят както добър дизайн, така и по-важните удобство и ползи за здравето. А качеството зависи от използвания за изработката материал. Да вземем предвид кожата – тя е естествен материал, който позволява проветривост. Тоест, тя регулира влагата в обувките, позволява на краката ви да се проветряват и премахва миризмата им, като същевременно не позволява на гъбичките и бактериите да се размножават.

  1. Качествените обувки не спират лошата миризма на краката.

Някои обувки с ниско качество се изработват от синтетични материали. Те не позволяват проветривост на обувката. Това от своя страна означава, че обувките ще са подходяща среда за развитие на гъбички, бактерии и лоша миризма. Това може да се предотврати, ако изберете висококачествени обувки, понеже тогава краката ви ще се проветряват естествено и няма да миришат или да са изложени на вредното влияние на бактерии и гъбички.

  1. Качествените обувки ще регулират влажността в обувката.

Когато носим обувки, носим също и чорапи, а те не са от най-добре вентилираните среди. Висококачествените обувки обаче позволяват проветривост и ще абсорбират влажността от краката ви, като така ще я намалят по естествен начин.

  1. Качествените обувки означават край на дискомфорта и намаляване или елиминиране на проблеми с краката.

Както вече споменахме, прекарваме голяма част от времето си на крак. Но колкото повече стоим прави, толкова повече оттичат краката ни, а оттичането означава, че се разширяват. Тоест, ако носите твърде тесни обувки, краката ви ще бъдат притиснати и подложени на натиск и триене, което може да доведе до деформации на пръстите или други проблеми с краката. Така че ако обувките са от висококачествен материал, това триене и този натиск ще бъдат избегнати и няма да ви се появяват пришки, ранички или други проблеми, свързани с носенето на некачествени обувки.

  1. Ако носите качествени обувки, това ще ви спести пари в дългосрочен план.

В краткосрочен план може да похарчите по-малко пари за нискокачествените обувки, но те се късат по-често и ще трябва да закупите няколко чифта за период, през който спокойно бихте могли да носите един чифт висококачествени обувки. Съответно може да похарчите малко повече пари в краткосрочен план за висококачествени обувки, но така спестявате пари в дългосрочен план.

Коментирайте статията

коментари