.
.

Животът е вкусен – онлайн платформа представя уникални кулинарни изкушения


Животът е вкусен  – онлайн платформа представя уникални кулинарни изкушения

През последните години, все повече млади семейства, а и приятели, живеещи на семейни начала, се наблюдава тенденцията да се хранят в ресторанти, заведения. За сметка на това, домакинската храна, както и самото й приготвяне биват пренебрегвани, което лично ние, екипът на Ай Уомън Бокс смятаме за абсолютна грешка.

Защо Ви го казваме ли? Ще разберете, ако прочетете статията до самия край.

И така, тенденция е, вечеря в заведение, обед – на ресторант, било то средиземноморски, било то традиционен, но какви са минусите на подобно хранене, както и какви са плюсовете?

Предимството от това, да се храните на заведение, пред предпочитане на домашна храна е едно основно, а именно – пестене на време. Ако не разполагате с достатъчно време за приготвяне на вкусна кулинарна рецепта, то решението е – хранене на заведение. Второ предимство, за което се сещаме – разнообразието от храна, от рецепти, които дадени кулинарни експерти от изискани заведения предлагат като специалитет на заведението. С други думи, имате възможността да опитате ястия, които са изключително трудни за приготвяне и за които се изискват специални умения. 

Има и други предимства, като различна атмосфера, сплотяване на семейството, посещавайки заведение и други, но в никакъв случай не бива да се пренебрегва домашно приготвената храна.

Самите недостатъци от храненето в заведение също не са никак малко. Като започнем с цената, която на всяко хранене трябва да заплащаме и стигнем до съмненията, дали хигиената в кухнята е на нивото, което е тази у нас, можем да обобщим, че храненето в заведение си е истинско предизвикателство.

Плюсовете от приготвянето на храна в домашни условия са далеч повече, от тези при похапване в заведение.

Ето и някой от най-важните предимства:

  • Борба със стреса – когато готвите, когато приготвяте кулинарна рецепта, то Вие без да осъзнавате се борите с шумът, стресът, натоварването от напрегнатото ежедневие.
  • Полагате старание за любимите си хора – за Вашето семейство. Докато приготвяте храна влагате чувства, емоции, любов, които чувства се виждат в чинията, когато дойде време за сервиране.
  • Не е толкова скъпо, колкото при храненетов  заведение. За изразходването на средства няма какво да говорим, понякога един обяд в заведение може да струва бюджетът за домашно приготвена храна за цяла седмица.
  • Гаранцията за качество на ястието. Свежест на продуктите. Когато Вие сами сте приготвили ястието, то сте сигурни, и можете да вярвате, че семейството Ви ще похапне 100 % качествен продукт, храна, получена от добре почистени и измити продукти, т.е. хигиената в този случай е на изключително високо ниво, докато тази в кухнята на заведенията е … По-добре да не коментираме.

Ако не сте добър готвач, но имате сериозно желание да започнете да готвите във Вашата къща, жилище, то можете да започнете, учейки кулинарни рецепти от платформата Готвя ком.Чрез нея лесно и бързо ще придобиете представа как да сготвите мусака, пиле с ориз, както и други традиционни за българската кухня рецепти. Нещо повече, ще се уверите, че със снимки и добро описание, е изключително лесно.

Коментирайте статията

коментариПрепоръчани